Rast cena voća u doljevačkim trgovinama, od namirnica jedino je kvasac deficitaran

Ovih dana primetno je poskupljenje nekih namirnica u doljevačkim trgovima, dok su drugi traženi artikli i dalje deficitarni, mada, kako ističu pojedini trgovci sa kojima smo  jutros razgovarali, uzrok nestašice treba tražiti i velikoj potražnji, jer se odmah nakon što stignu nove količine, recimo kvasca, odmah razgrabe.

U nekim trgovinama kvasca ima dovoljno, ali je više onih u kojima ga trenutno nema. Prema rečima jednog od trgovaca dva puta nedeljno se vrši isporuka ovog proizvoda, čija se kupovina obično ograničava po potrošaču.

S druge strane, neki trgovci u Doljevcu su nam se požalili da jutros od dobavljača nisu mogli da naruče kvasac, ali i makaronu i pasulj.

Takodje, jutrošnje nabavke voća i povrća govore da njih ima dovoljno, ali po značajno većim cenama.

Tako na primer, jabuka ajdared skuplja je za 30 odsto, zatim mlada šargarepa za oko 20 procenata, a neznatno je veća i cena ljutih papričica. Neki su nam trgovci rekli da je u ovo doba godine jabuka obično skuplja, zato što se uvozi, ali je ipak primetno da je ovoga puta povećana i cena za ovo voće iz domaće proizvodnje.

Limun je već neko vreme jedno od najskupljeg uvoznog voća, ali su ovoga prepodneva nove cene veće za dvadesetak odsto, u odnosu na ranije dane. Poskupljenje važi i za banane, narandže i mandarine.

2 thoughts on “Rast cena voća u doljevačkim trgovinama, od namirnica jedino je kvasac deficitaran”

  1. Kada će Dom zdravlja objaviti broj zaraženih od kovi19 na teritoriji opštine Doljevac a zna se da ima popriličan broj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *