Rekonstrukcija zgrade škole u Doljevcu u punom jeku

Rekonstrukcija zgrade OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu u punom je jeku. Radovi traju već mesec dana, a predvidjeno je da potpuno rekonstruisan, adaptiran i saniran  objekat ponovo otvori vrata za svoje djake u novembru ove godine.  Površina prostora koji se rekonstruiše je 3 500 kvadrata, a vrednost investicije 113 miliona dinara. Izvodjač radova je preduzeće „Ljuba invest“ iz Paraćina, a projekat se realizuje preko Ministarstva za javna ulaganja i opštine Doljevac.

Trenutno se izvode radovi na uredjenju unutrašnjeg prostora, a u toku su pripreme i za radove na fasadi. Rekonstrukcijom je, kažu nadležni, predvidjena kompletna toplotna izolacija škole, što će ovaj objekat učiniti visoko energetski efikasnim, rekonstrukcija kotlarnice i zamena kotlova za grejanje novim na pelet, radovi na krovu, uređenje fiskulturne sale, kompletnog unutrašnjeg enterijera škole i zamena unutrašnje stolarije. Biće uredjeno i školsko dvorište, odnosno trotoari oko škole, postavljena nova ograda, uredjeno parkiralište, prostor za odlaganje smeća, postavljene klupe, uredjene zelene površine, kao i postavljena rampa za invalide.

Školu u Doljevcu pohadja oko 400 djaka iz okolnih mesta i samog Doljevca, a postojeća zgrada škole izgradjena je pre pedesetak godina, davnih sedamdesetih prošlog veka. Od tada do sada radjene su neke manje popravke, poput zamene dotrajale spoljne stolarije, ali je ovo prva potpuna rekonstrukcija.

Takodje, kako je za Radio Koprijan rekao direktor škole Goran Ilić, škola će biti opremljena i novim inventarom, obezbedjenim sredstvima Ministarstva pravde, u vrednosti od 2,5miliona dinara.

Dok radovi budu trajali deo djaka, stariji razredi, će, od septembra, nastavu pohadjati u Pukovcu, dok će učenici od prvog do četvrtog razreda, kao i do sada biti smešteni u zgradi Srednje škole Doljevac.

Podsetimo, objekti škola u Malošištu i Belotincu već su rekonstruisani 2019. i 2022. godine, a u planu je rekonstrukcija i četvrte zgrade osmogodišnjeg odeljenja škole u našoj opštini, u Pukovcu.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *