Republička Pažljivkova smotra: Naši prvaci medju najboljim poznavaocima pravila u saobraćaju

Republička Pažljivkova smotra u Kragujevcu, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja, na temu bezbednog učestvovanja dece u saobraćaju, okupila je i ove godine najbolje poznavaoce propisa u saobraćaju medju predškolcima, prvacima i djacima drugog razreda osnovnih škola iz naše zemlje. Učešće na najvišem nivou takmičenja izborili su i doljevački djaci, vredna ekipa djaka prvaka, u sastavu Zorana Đorđević iz Doljevca, Lazar Stanojević iz Knežice i Dušan Savić iz Orljana, pod mentorstvom učiteljice Snežane Petrović.

Propozicijama je bilo predvidjeno takmičenje dve grupe od po četiri ekipe. Naši prvaci osvojili su treće mesto u jednoj od grupa, nadmećući se u znanju sa timovima iz Novog Sada, Mionice i Bora. Za ovo takmičenje svi oni vredno su se pripremali proteklih šest meseci, u saradnji i pod vodjstvom vaspitača, učitelja i roditelja, kao i uz pomoć Pažljivkovih knjiga, bojanki, crtanih filmova, muzičkih numera i drugog edukativnog materijala.

Plasman na Republičku smotru sam po sebi je uspeh, s obzirom na to da smo se izborili, kao predstavnici male opštine, za učešće sa mnogo većim opštinama i gradovima. Ujedno bih iskoristila priliku da se zahvalim predsedniku naše opštine i direktoru Javne biblioteke koji su nam ustupili automobile i vozače kako bismo otišli na takmičenje, kaže za Radio Koprijan učiteljica Snežana.

Inače, cilj Pažljivkove smotre je, kako kažu organizatori, da se edukacijom, na zanimljiv način, deci skrene pažnja na to šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama na putu od kuće do škole, kao i u slobodno vreme, posle škole, i kako treba da se ponašaju na ulici, kako da se bezbedno voze u automobilu, ili autobusu, kao i u različitim saobraćajnim situacijama.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *