home Ekonomija, Vesti Rok za drugu ratu poreza na imovinu 15. maj, za kašnjenje slede kamate

Rok za drugu ratu poreza na imovinu 15. maj, za kašnjenje slede kamate

Vlasnici nepokretnosti u Srbiji mogu da izmire drugu ratu poreza na imovinu do ponedeljka, 15.maja, kada je poslednji rok. Svi koji zaduženje ne izmire do zakonskog roka, moraju da računaju i na zateznu kamatu. Ona u slučaju poreskih obaveza iznosi 11 odsto na godišnjem nivou. Kako ističe načelnica poreskog odeljenja u opštinskoj upravi opštine Doljevac Jasmina Paunović porez na imovinu plaća se kvartalno, i to u roku od 45 dana od dana početka tromesečja, tako da rate dospevaju oko 15. u mesecu: februaru, maju, avgustu i novembru.

Istakla je da ovu obavezu imaju i pravna i fizička lica i da je u pitanju akontacija koja se plaća na osnovu prošlogodišnjeg rešenja. Sva potrebna obaveštenja poreski obveznici mogu da dobiju putem telefona ili preko elektronske pošte, odnosno bez dolaska u LPA.

Sve informacije o stanju poreske obaveze i instrukcijama za plaćanje mogu dobiti pozivom na broj telefona 4810-054, lokal 24. Ističe da LPA ima i zakonsku obavezu da šalje opomene neredovnim platišama, a one se uglavnom dostavljaju krajem godine. Da do toga ne bi dolazilo načelnica još jednom poziva sve obveznike da redovno izmiruju dospele obaveze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *