Rok za drugu ratu poreza na imovinu 15. maj, za kašnjenje slede kamate

Vlasnici nepokretnosti u Srbiji mogu da izmire drugu ratu poreza na imovinu do ponedeljka, 15.maja, kada je poslednji rok. Svi koji zaduženje ne izmire do zakonskog roka, moraju da računaju i na zateznu kamatu. Ona u slučaju poreskih obaveza iznosi 11 odsto na godišnjem nivou. Kako ističe načelnica poreskog odeljenja u opštinskoj upravi opštine Doljevac Jasmina Paunović porez na imovinu plaća se kvartalno, i to u roku od 45 dana od dana početka tromesečja, tako da rate dospevaju oko 15. u mesecu: februaru, maju, avgustu i novembru.

Istakla je da ovu obavezu imaju i pravna i fizička lica i da je u pitanju akontacija koja se plaća na osnovu prošlogodišnjeg rešenja. Sva potrebna obaveštenja poreski obveznici mogu da dobiju putem telefona ili preko elektronske pošte, odnosno bez dolaska u LPA.

Sve informacije o stanju poreske obaveze i instrukcijama za plaćanje mogu dobiti pozivom na broj telefona 4810-054, lokal 24. Ističe da LPA ima i zakonsku obavezu da šalje opomene neredovnim platišama, a one se uglavnom dostavljaju krajem godine. Da do toga ne bi dolazilo načelnica još jednom poziva sve obveznike da redovno izmiruju dospele obaveze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *