Sadnjom lipa i topola u Pukovcu završena akcija “Gorani”

Pored brda Komiga u Orljanu i padina Seličevice gde je posadjeno ukupno 10.000 stabala crnog bora u akciji pošumljavanja našeg kraja, i dva školska igrališta, u Doljevcu i Pukovcu oplemenjena su sadnicama srebrnolisne lipe, a pukovačko i topolom. Danas je sadnjom lipa i topola u dvorištu PU „Lane“ u Pukovcu i oko zdravstvene ambulante u tom mestu, akcija poljumljavanja u opštini Doljevac uspešno završena.

Svoj doprinos ovoga puta dali su djaci pukovačke škole, kao i doljevački osnovci u petak, pokazujući pritom, kako je u izjavi radio Koprijanu rekla Danica Cvetković, inženjer zaštite životne sredine i koordinator ovog projekta, visok nivo svesti o potrebi očuvanja sredine u kojoj žive. –Akciju „Gorani“, u kojoj je učestvovao veliki broj volontera Crvenog krsta, radnika Javno –komunalnog preduzeća i djaka OŠ „Vuk Karadžić“ iz odeljenja u Doljevcu i Pukovcu, danas smo uspešno priveli kraju. Iskreno se nadam da ćemo i u budućem periodu organizovati ovakve i slične akcije, kako bismo na još veći nivo podigli svest gradjana o značaju očuvanja životne sredine. Iskoristila bih priliku i da se svima, koji su u akciji učestvovali ili je podržali, zahvalim na uloženom trudu.

Inače, ovaj projekat je, zahvaljujući velikom angažovanju nadležnih, završen pre nego što je planirano, s obzirom na to da je rok za završetak radova bio 01.decembar.

Pošumljavanje nekoliko lokacija u našoj opštini finansiralo je Ministarstvo zaštite životne sredine, iz Zelenog fonda, sa 4 miliona dinara, a opština Doljevac je jedna od 12 opština i gradova u Srbiji kojima je ove godine odobren novac za te namene.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *