Sanacija lokalnih puteva oštećenih u poplavama

Poplave koje su pogodile opštinu Doljevac početkom nedelje nanele su štetu i na loklanim putevima u opštini Doljevac. Neke delove puteve odnele su bujične vode, a neki putevi su oštećeni zbog prokopavanja i usmeravanja vode. Juče su ekipe JKP Doljevac uklanjale postavljene nasipe i bedeme na pojedinim putnim pravcima kao i nanose zemlje koje donela bujica, a popravljeno je i oštećeno korito reke Kruševice u Belotincu.

Danas su radnici i mehanizacija JKP Doljevac u saradnji sa „Vodogradnjom“ Pukovac nastavili sanaciju lokalnog puta u Čečini koji je usled bujičnih voda bio dosta oštećen.

Sanacija lokalnog put u Čečini

Takođe, oštećena su i dva mosta na lokalnim putevima u Knežici i Šainovcu.

Ekipe JKP Doljevac ispumpale su vodu iz većine poplavljenih objekata i podruma, a prema informacijama Štaba za vanredne situacije u Doljevcu voda se povlači iz poplavljenih područja.

Opštinska komisija za procenu štete ovih dana je na terenu i obilazi poplavljena domaćinstva kako bi sačinila precizne podatke o broju i nanetoj šteti. Takođe, građani mogu prijaviti štetu koja je nastala u nedavnim poplavama i putem telefona 018/4810054.

Procenjuje se da je trenutna polavljena površina oko 70 hektara.

Podsetimo, najveći problem napravili su vodotoci II reda i to reke Kruševice u Belotincu, Mehane u Malošištu, Mekiškog potoka u Mekišu, Torinskog potoka u Šarlincu i Šainovcu, kao i Jugbogdanovačke reke u Orljanu.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *