Saša Marković o osvojenom zlatu: Bili smo bolji od svih!

WP_20160720_13_08_40_Pro
Saša Marković sa zlatnom medaljom iz Rijeke

Rukometaši niškog Univerziteta pobednici su Evropskih univerzitetskih igara, koje su održane od 11. do 26. jula u Zagrebu i Rijeci, u Hrvatskoj.

Rukometaše je trenirao prof. dr Saša Marković, koji je inače iz Žitorađe, i oni su u finalu u Rijeci savladali selekciju Nemačkog sportskog univerziteta iz Kelna rezultatom 38 prema 35 i u svoj grad doneli zlato.

-Na Evrospkim univerzitetskim igrama učestvovale su i muška i ženska selekcija Univerziteta iz Niša, momci su pobedili, a devojke su bile osme. Došli smo do trofeja bez ijednog poraza, rekao je Marković, koji ističe da se u Evropi igra najbolji rukomet.

-Na prvenstvu je učestvovalo 16 ekipa, tu su bili Francuzi, Slovenci, Nemci, Španci, Rumuni, Hrvati, Portuglaci. Mi smo bili najbolji, dodaje naš sagovornik.

Kako on kaže, igrači koji su branili boje niškog Univerziteta nastupaju u Nišu i okolini.

-Tu su i dva momka koji su nastupali ove sezone za Rukometni klub Žitorađa: Stefan Krstić i Pavle Pavlović. Ja se iskreno nadam da će ovaj rezultat da pokrene ljude sa Univerziteta da malo više obrate pažnju na rukomet. Fizičko vaspitanje treba da se vrati kao obavezan predmet na svim fakultetima Univerziteta u Nišu, a Univerzitet treba da dobije dvoranu za rukomet. Osim toga, svaka materijalna pomoć nam je doborodošla jer ovi momci, koji su najbolji, zaslužuju adekvatnu opremu i dresove, zaključio je Marković u razgovoru sa nama.

Sa opremom ili bez nje, ponovo smo bili najbolji. Ovim trijumfom, „zlatni“ momci doprineli su da Srbija bude domaćin narednih Evropskih univerzitetskih igara, koje se održavaju za četiri godine, 2020., u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *