Selo Glašinac u žalosti zbog poginulih u saobraćajnoj nesreći!

Nastradali otac i ćerka

U saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 15 sati desila na putu Žitorađa- Jasenica poginula je jedanaestogodišnja devojčica N.M. i njen otac Dragan Mitrović (39) , a teške telesne povrede zadobila je devojčicina majka Svetlana Mitrović (38) iz Glašinca kod Žitorađe. Do nesreće je došlo kada se sudarilo njihovo vozilo marke „pasat“ sa teretnim kamionim novosadskih registarskih tablica kojim je upravljao M.G. (62) .

Kako su saopštili iz prokupačke policije nakon saobraćajne nesreće obavljeno je alkotestiranje vozača kamiona M.G. i utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi, a do nesreće je došlo kada je vozač „pasata“ iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u kamion.

Nezvanično smo saznali da je Svetlana u trenutku nesreće spavala u kolima i da se ničeg ne seća.  Tokom današnjeg dana obavljena je i obdukcija tela nastradalih.

— Oko 15 časova u četvrtak došlo je do saobraćajne nezgode kod mesta Jasenice u kojoj su učestvovala dva vozila. Obavljen je uviđaj, fiksirani tragovi,  uzrok nesreće znaće se nakon veštačenja- saopštio je zamenik tužioca Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Jovan Perić.

Kuća Mitrovića u Glašincu

Porodica Mitrović se vraćala iz Niša, gde su otac i ćerka uzeli Svetlanu koja radio  medicinska sestra u niškom Kliničkom centru. Devojčica je pošla jer je trebalo da kupi haljinu, pošto uskoro imaju veselje, odnosno svadbu u bližoj porodici.

  • Ovo je strašno. Javio mi je zajednički brat šta se desilo i stigao sam na mestu nesreće kada i vatrogasci. Automobil je potpuno smrskan i morali su da ga iseku kako bi izvukli Dragana. U tom trenutku samo je on ostao na mestu nesreće. Došao je i ujak kasnije, odnosno Draganov otac. Video sina, pitao za unuku i snaju. Nismo mogli da mu kažemo da je i N.M. preminula na putu do bolnice. To su mu rekli u policiji. Ne znam šta da vam kažem, ovo je velika tragedija. Sve mi se čini kao da sanjam  najradije bih da se probudim iz ovog košmara- kaže Draganov brat od tetke koji je prvi bio na mestu nesreće Milan Krastić.

U porodičnoj kući u Glašincu muk i tišina koja srce para. I kroz selo isto. Ljudi prolaze uplakani, spuštenih glava.

– Nikolija je bila besprekorno dete, odličan đak. Završila je četvrti razred kao prva na recitatorskom takmičenju u opštini. Sve joj je dobro išlo, svaki predmet, sve je znala i želela da zna što više. Ne mogu da se smirim i čitavu noć nisam spavala- kazala nam je Nikolijina učiteljica koju smo sreli u selu.

I ostali meštani navode da su Mitrovići porodica za primer, a da Dragan nije pio alkohol.

– To je radnik, kakvog nema. Po čitav dan je radio poljoprivredu sa roditeljima. Imaju i sina koji je sedmi razred. Tragedija je to, kakve nije bilo u našem selu- komentarišu meštani Glašinca.

Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *