Skandal u Domu zdravlja Žitorađa-Doktorka odbila da pošalje sanitet!

Dežurna doktorka u Domu zdravlja Žitorađa, odbila je da pošalje vozilo kako bi se prevezla žena koja zbog bolesti nije mogla da hoda i sela je nasred puta u selo Badnjevac.

Kako kaže Dejan Dinić, koji je zatekao ovu scenu u blizini svoje kuće, žena Marina Radinović (42) sa suprugom Batom više nije mogla da hoda i sela je na sred ulice, a zatim je on pozvao Dom zdravlja, a doktorka koja se javila mu je rekla da nema vozilo, a i da ima ne bi ga poslala!

– Nadomak moje kuće kada sam se vraćao s posla video video sam ženu kako sedi na putu i čoveka pored nje. Prišao sam i čovek mi je rekao da već pet sati idu peške, prešli su desetak kilometara, jer njegova supruga ima bolove. Dalje odavde više nije mogla – kaže Dejan Dinić iz Badnjevca koji je zatekao bračni par na putu.

Reč je o siromašnim ljudima koji nemaju telefone i koji su   krenuli  peške iz svog sela Donji Drenovac. Oni su od komšija zvali Dom zdravlja, pa kako nisu hteli da dođu, stigli su peške do Badnjevca, kada je i ženi pozlilo i ona nije mogla dalje da krene.

Dinić, inače naš kolega,  koji ih je pronašao dodaje da je pozvao i policiju i  direktora Centra za socijalni rad u Žitorađi, pa ih je onda on lično, svojim automobilom,  prevezao do Doma zdravlja, gde je žena primila terapiju.

Kada su stigli do Doma zdravlja u Žitorađi dežurna doktorka je priznala da je pogrešila i da je ishitreno reagovala i izvinila se za ovu reakciju.

U toku je policijska istraga povodom celog slučaja.  A kako kaže Dinić on je izjavu, na poziv službenih lica, dao juče u PS Žitorađa.

Direktor Doma zdravlja Žitorađa  Aleksandar Stanković kaže da žena o kojoj je reč nije životno ugrožena i da je poznaju, pošto ima hronični reumatizam.

Foto D.D.

One thought on “Skandal u Domu zdravlja Žitorađa-Doktorka odbila da pošalje sanitet!”

  1. Sanitetsko vozilo nije besplatan taxi! To mora svima biti jasno. Sanitet se šalje sa.lekarom i tehničarem kad se proceni da je pacijent životno ugrožen.
    Šta je hitno stanje? To je stanje pacijenta gde ne činjenje ili NE ČINJENJE u pružanju HMP u roku od sat vremena d9bodi do smrtnog ishoda! DOSTA VIŠE PLJUBANJA PO LEKARIMA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *