Škola u Belotincu ulepšana muralom Vuka Karadžića, autora Save Mišića

Zgrada isturenog odeljenja doljevačke OŠ „Vuk Karadžić“ u Belotincu, zahvaljujući entuzijazmu rukovodstva i profesora likovnog sada ima ulepšan izgled, s obzirom na to da je  jedan zid ustanove oslikan muralom. U skladu sa imenom škole, motiv je bio Vuk Karadžić, a naslikao ga je profesor likovnog Sava Mišić iz Niša, koji je radio na zameni u školi u Belotincu. Materijal za rad obezbedila je ova obrazovna ustanova, oslikavanje je trajalo dva dana, a mural je ostao kao poklon ovog posvećenog profesora, djacima i nastavnom kadru škole u Belotincu.

Kritike su pozitivne i kod meštana i u samoj školi, kaže Mišić u razgovoru za Radio Koprijan i dodaje da je i on vrlo zadovoljan učinjenim i da ovaj mural smatra napretkom u svom radu.

Inače, kako ističe, inicijalna ideja oslikavanja fasada škola nastala je ranije, jer već nekoliko obrazovnih ustanova u Nišu i okolnim mestima ima murale čiji je on autor, a svaki predstavlja ličnost po kojoj su škole dobile ime, uz neki propratni citat ili stih.

Motiv mu je, naglašava ovaj dvadesetdevetogodišnji slikar, bio da ostavi svoj trag u mestima u kojima je radio i ujedno pokloni školama nešto značajno i lepo. Murale, naglašava, radi jer voli velike formate.

Želja mu je da nastavi da oslikava obrazovne i druge značajne ustanove ukoliko i dalje bude postojalo interesovanje za onim što radi.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *