Škola u Malošištu uz predstavu, Lutkarsko pozorište i podelu paketića svim učenicima obeležila školsku slavu Svetog Savu

U svim školama na teritoriji naše  opštine, prigodnim programom, danas je obeležena školska slava, Sveti Sava. Prema rečima direktora O.Š. „Vuk Karadžić“ u Doljevcu, Gorana Ilića, centralne proslave ove godine nije bilo, ali je zato  svaki školski ogranak po naseljima  uz prateći program u izvođenju učenika, obeležio ovaj praznik. Inače, prema kalendaru rada 27. januar je radni, ali nenastavni dan.

Uz pesmu, igru, posluženje, osmehe i radost  dece u izdvojenom odeljenju OŠ „Vuk Karadžić“ u Malošištu obeležena je školska slava.

Ove godine bogat program krasio je proslavu u Malošištu. Kako kaže pomoćnik direktora Danijela Ibrahim  kolektiv ove škole zajednički je pripremio interesantnu predstavu i zanimljivu priredbu, a u čast Svetog Save – utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa.

Zatim je Lutkarsko pozorište izvelo predstavu „Čudesna knjiga“ u organizaciji Udruženja za decu i porodicu „Dečja misija“ iz Niša.

Najveće oduševljenje dece izazvala je podela paketića organizacije „Ljubi bližnjeg svog“. Volonteri ove organizacije podelili su paketiće za sve učenike od 1. do 8. razreda kao i predškolskoj grupi u Malošištu.

Sečenje kolača je bilo zakazano za 12 sati, a pored sveštenika i kolektiva, ovogodišnjoj proslavi slave prisustvovali su i članovi roditeljskog Saveta škole u Malošištu.

Kako dodaje Danijela Ibrahim  nakon predstave i podele paketića deca su uz muziku i igru proslavili ovaj značajni datum u holu škole.

Zahvalila se učenicima, svim zaposlenima, humanitarnim organizacijama i roditeljima koji su prisustvovali današnjoj predstavi i proslavi slave, a sve u čast ovom našem prosvetitelju.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *