Skraćeno radno vreme tokom praznika

Počev od danas, pred nama je pet neradnih dana, ali to ne znači da će svi građani imati slobodne dane, pa tako u tom periodu neće sve ni biti zatvoreno.

Do 5. maja neće raditi državne, opštinske, gradske i republičke službe pa će građani koji imaju papirološke obaveze morati da sačekaju iduću sredu.

Slično važi i za pošte i banke, s tim da će raditi retki dežurni objekti. Uskršnji i prvomajski praznici su neradni i za pošte i za banke osim onih u tržnim centrima.

Lekari u doljevačkom Domu zdravlja radiće po sistemu dežurstva, a tokom praznika svi zainteresovani građani, bez zakazanog termina, mogu da dođu i vakcinišu protiv covida19.

Kao i do sada imaju pravo izbora vakcine, pa će birati između kineskog Sinofarma, Fajzer ili Sputnjik V vakcine.

Apoteka Neven u Malošištu danas radi do 15 sati, u subotu i nedelju biće zatvorena, dok u ponedeljak 3.maja radi od 8 do 15 sati.

Niška apoteka u Doljevcu danasi sutra radi do 16 sati, u nedelju biće zatvorena, a u ponedeljak 3.maja od 8 do 16 sati.

Đaci su od petka, 30. aprila, na raspustu deset dana do ponedeljka 10. maja kada se vraćaju u klupe.

Vrtić neće raditi od petka do utorka, dakle mališani se vraćaju u obdaništa tek u sredu 5. maja.

Danas će većina prodavnica raditi po skraćenom radnom vremenu do 18 sati. U subotu, 1. maja, većina prodavnica i supermarketa će raditi normalno, dok u nedelju, na Uskrs radiće samo prodavnice velikih trgovinskih lanaca.

pak, pravi i jedini neradni dan će biti u nedelju 2. maja, odnosno za pravoslavni Uskrs kada gotovo ništa neće raditi u Srbiji. Mnogi neće biti u mogućnosti da spoje više neradnih dana u manji odmor. Trgovci, ugostitelji, policajci, vozači gradskog prevoza kao i većina novinara radiće skoro pa po uobičajenom rasporedu i imaće tek jedan ili dva slobodna dana.

Tržni centri će raditi po skraćenom radnom vremenu u petak, 30. aprila, kada će im vrata biti otvorena za kupce od 10 do 18 sati. U subotu će raditi uobičajeno, dok će većina šoping centara biti zatvorena u nedelju, 2. maja. Na stari režim rada svi se vraćaju već od ponedeljka, 3. maja.

Autobuski prevoz će i dalje saobraćati, ali po redukovanom rasporedu. Tako će građani moći da koriste ovaj vid prevoza po subotnjem ili nedeljnom redu vožnje svih pet neradnih dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *