Skupština izglasala rebalans i postavila novog direktora Doma zdravlja

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa početku današnje sednice SO Doljevac verifikovani su mandati novim odbornicima SNS-a koji su zamenili u skupštinskoj klupi Gorana Ljubića (Predsednik opštine), Dejana Smiljkovića (Predsednik SO Doljevac) i Miloša Vukotića (Zamenik predsednika opštine).

Skupštinska većina koju čini SNS dala je zeleno svetlo na Odluku o završnom računu budžeta opštine Doljevac za 2015.godinu, kao i na treći rebalans budžeta za 2016.godinu. Vlastimir Anđelković, načelnik za vanprivredne delatnosti, obrazlažući ovaj rebelans je rekao da do njega dolazi zbog pre svega preraspodele sredstava. Radi se o namenskim sredstvima koja se prenose na dan 31.12.2015. godine. Odbornik SPS-a Dragoslav Stanković je kritikovao Odluku o rebalansku i kaže da je upozoravao na loš budžet kada je i on donošen. Stanković je zatražio i dodatna objašnjenja oko sredstava koja se izdavajaju za akva park i turističku organizaciju. Odgovarajući na pitanje oko akva parka predsednok SO Doljevac, Dejan Smiljković, je istakao da je potpuno jasno da je jedini investitor opština Doljevac i da nema privatnog kapitala u tom projektu.

Danas su odbornici doneli Odluko o izmeni Programa korišćenja sredstava namenjenih razvoju poljoprivrede za 2016., a tom Odlukom predviđena su veća sredstva za revitalizaciju atarskih puteva. Ovom Odlukom su predviđena i sredstva za protivgradnu odbranu, jer je nadležno Ministarsvo odobrilo učešće lokalne samouprave u finansiranju strelaca na raketnim stanicama. Odbornik sa liste “Dveri” , Nenad Stojiljković, je istakao da podržava odluke koje pospešuju poljoprivredu ali da iz ovoga ne vidi da obični poljoprivrednici imaju neku korist.

Odlukom odbornika od danas je v.d. direkor JKP Doljevac Bojan Tošić, koji je do sada obavljao funkciju zamenika direktora ovog preduzeća. Ovaj predlog je usvojen bez rasprave uz 27 glasova za i 10 uzdržanih. Na osnovu sprovedenog Javnog konkursa za direktora Doma zdravlja u Doljevcu Upravni odbor ove ustanove predložio je dr Vesnu Zlatanović, a dosadašnji v.d. direktor dr Violeta Nidžović nije ispunila uslove konkursa izjavio je predsednik SO Doljevac Dejan Smiljković.

Odbornici SPS-a i pokreta “Dveri” osporili su proceduru izbora direktora Doma zdravlja, a predlog pored vladajuće većine podržao je i odbornik Jedinstvene Srbije marko Stošić.

Odbornik SPS-a, Dragolav Stanković, kritokovao je vladajuću stranku nazvavši odbornike SNS-a skraćenicom “KVD” što je kako je rekao znači: ” Kude vetar duva” zato što nije dozvolila opoziciji mesta u upravnim i nadzornim odborima u Doljevcu.

Pod tekućim pitanjima beležimo i pitanje odbornika sa liste “Dveri” Nenada Stojiljkovića, koji  pita da li su radnici sa područja opštine Doljevac, a koji rade u fabrici “Leoni”, diskriminisani s obzirom na to imaju manja primanja u odnosu na radnike sa ostalih područja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *