SNS u Žitorađi održao konferenciju za novinare

U prostorijama SNS-a u Žitoradji danas je održana konferencija za  medije, na kojoj je govorio predsednik opštine Ivan Stanojević. Tema današnjeg obraćanja bilo je ulaganje lokalne samouprave u Dom zdravlja Žitoradja. Naime, u ovu ustanovu je nedavno dopremljen, uz pomoć Vlade apana, ultrazvučni aparat, a nedavno Dom zdralja Žitoradja je bogatiji  i za tri EKG aparata. Kako kaže Stanojevič pored medicinske opreme, radi se i na uredjenju ambijenta, kao i zameni inventara u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Inače lokalna vlast je ove godine,  uložila značajna sredstva u obnovu inventara i izgled zgrade, kako bi zdravstvenu zaštitu učinila bolјom, efikasnijom i pristupačnijom.

Za uređenje rentgen sale uloženo je 5 miliona dinara, a za novo sanitetsko vozilo 6 miliona dinara. A pored već pomenutog ultrazvučnog, obezbeđena su ovih dana i tri nova EKG aparata, a sva ova oprema ima vrednost od 44 hilјade evra. Takođe,  urađena je i fasada zgrade, iz sopstvenih sredstava- rekao je Stanojević.

Prema njegovim rečima u planu je da se i u narednom periodu vrše značajna ulaganja u ovu zdravstvenu ustanovu, te će naredne godine biti nabavlјeno jedno putničko vozilo za potrebe ove zdravstvene ustanove, a nastaviće se i sa sređivanjem prostorija.

Aleksandar Stanković direktor Doma zdravlja je istakao da će ulaganja opštine Žitorađa u ovu zdravstvenu ustanovu doprineti boljem kvalitetu usluga ali i bolje poverenje građana u rad zaposlenih i celokupne ustanove.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *