Sportski vikend u Žitorađi

kmfSportska prvenstva širom Srbije su odavno počela i ljubitelji sporta širom našeg regiona mogu uživati u utakmicama lokalnih fudbalera, rukometaša, košarkaša itd.
Shodno tome meštane Žitorađe će ove nedelje, kao što je to praksa bila i prethodnih, imati bogat sportski program na repertoaru.
Na teren će prvi futsaleri KMF Zadrugar koji u drugom kolu regionalne futsal lige dočekuju ekipu Babušnice. Ovo će igračima Zadrugara biti prvi zvanični meč pred domaćom publikom u istoriji, pa će najverovatnije najbrojnija poseta biti upravo na ovoj utakmici. Posle njih će na teren u nedelju 15.10. od 15 časova i fudbaleri, koji će u devetom kolu u popularnom ”Barištu” dočekati ekipu Sloge iz Ćićevca, Žitorađani su u seriji dobrih rezultata u poslednja dva kola i sigurno je da žele nastaviti prvenstvo istim tempom. I na kraju poslastica za sve Žitorađane, rukomet. Neizbežno je reći da je ovaj sport brend ovog malog mesta već duži niz godina, pa samim tim i izaziva veliko interesovanje gledalaca. U goste dolazi ekipa Mladosti, a kao i u prethodna dva, ovaj meč Žitorađani dočekuju sa epitetom favorita. Pogotovo kada se zna da su od sinoć jači za Dušana Ilića, dugogodišnjeg najboljeg strelca Super lige Srbije. Na kraju, ali ne i najmanje važno, rukometašice, one će na megdan ekipi Rtnja u Boljevcu, tamo odlaze sa misijom da osvoje ceo plen, i nastave borbu za titulu.
I ovaj vikend je još jedan praznik sporta za meštane ove male varošice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *