Svečana dodela diploma vukovcima OŠ “Vuk Karadžić”, djak generacije Aleksa Mitrović

Djak generacije u Pukovcu i celoj opštini
Najbolji djak u Doljevcu

Dodelom diploma malim maturantima – vukovcima OŠ „Vuk Karadžić“, koji su svojim radom i zalaganjem postigli odlične rezultate iz svih predmeta, ali i zabeležili uspehe na mnogobrojnim takmičenjima, svečano je završeno njihovo osmogodišnje školovanje. Školske 2018/2019. godine doljevačka obrazovna ustanova može se podičiti sa dvadeset vukovaca u generaciji koja broji ukupno oko 200 djaka i u kojoj je svaki treći učenik odličan. Škola i lokalna samouprava za najbolje su, po tradiciji, obezbedili i  nagrade.

Direktor škole Goran Ilić rekao je u izjavi Radio Koprijanu da je ovogodišnja generacija osmaka postigla uspeh sličan  prethodnim, kako po ocenama, tako i po rezultatima završnog testa, bez obzira na to što je nedavno održanu malu maturu pratilo niz nepravilnosti. Dodaje da je matematika uradjena neznatno bolje, a da je većina djaka podbacila na  kombinovanom testu.

Takodje, izabrani su i djaci generacije na nivou osmogodišnjih odeljenja, kojih je ukupno četiri, kao i djak generacije na nivou škole.

A najbolji medju najboljima su Ognjen Nikolić djak generacije škole u Doljevcu, Nina Hajmerl u školi u Malošištu, Lazar Stojiljković u odeljenju u Belotincu i Aleksa Mitrović koji je djak generacije odeljenja u Pukovcu, ujedno i djak generacije na nivou opštine.-Vukovci su nagradjeni knjigama i besplatnim kartama za doljevački Akva park, dok je djak generacije na nivou opštine dobio i novčanu nagradu od 10. 000 dinara, rekao je direktor Ilić.

Najbolja učenica u Malošištu
Najbolji djak u Belotincu

I ovoga puta djak generacije stiže iz Pukovca. Aleksa Mitrović je učesnik mnogobrojnih takmičenja, na kojima je postigao zavidne rezultate. – Najveći uspeh postigao sam na takmičenjima iz književnosti, dva puta sam osvajao druga mesta na Okružnim takmičenjima, a u 7.razredu sam se plasirao i na Republičko takmičenje. Takodje, takmičio sam se i iz istorije, geografije, tehničkog.  Dodaje da planira da upiše Gimnaziju “Svetozar Marković” u Nišu, a za podršku tokom školovanja koja mu je, kako dodaje, pomogla u dobijanju titule ovogodišnjeg najboljeg djaka u opštini, zahvaljuje roditeljima, drugovima i nastavnicima.

 

 

 

J.K.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *