Štab za vanredne situacije u Žitorađi doneo mere za sprečavanje širenja korona virusa

Danas je u Žitorađi održan vanredni sastanak Štaba za vanredne situacije, a njegovim radom rukovodio je Ivan Stanojević, predsednik opštine Žitorađa, odnosno komandant Štaba.

Kako nam je rеčeno Štab za vanredne situacije opštine Žitorađa prihvatio je Nacrt mera za sprečavanje nastanka i širenja infekcije izazvane korona virusom kod zaposlenih i korisnika usluga javnih, javno komunalnih preduzeća, ustanova i drugih subjekata čiji je osnivač opština Žitorađa, kao i nacrt Akcionog plana sa kontrolnom listom za postupanje u javnim ustanovama radi sprečavanja bolesti koje izaziva korona virus, koji su polazni radni dokumenti sačinjeni od strane Instituta za javno zdravlјe Niš.

Predsednik je, radi pune koordinacije aktivnosti na sprečavanju širenja virusa korona na teritoriji opštine Žitorađa, imenovao posebnim rešenjem dr Dalibora Veličkovića, za koordinatora  na nivou opštine Žitorađa.

Naloženo je svim direktorima javnih, javno komunalnih preduzeća, ustanova i drugih subjekata čiji je osnivač opština Žitorađa, da odmah usvoje Mere za sprečavanje nastanka i širenja infekcije izazvane korona virusom kod zaposlenih i korisnika usluga javnih usluga kao i Akcioni plan sa kontrolnom listom za postupanje radi sprečavanja bolesti koje izaziva korona virus, imajući u vidu specifičnost delatnosti, pružanja javnih usluga i lјudskih resursa kojima rukovode. Takođe, naloženo je da odmah  pristupe edukaciji zaposlenih kako bi se širenje korona virusa svelo na najmanju moguću meru.

Štab u Žitorađi je apelovao da se građani u svakodnevnom kretanju pridržavaju mera sanitarnog rastojanja (od najmanje 2 metra), koje su propisane Uputstvom kako bi se smanjila mogućnost infekcije.

Kako su naveli, posebno se apeluje da se u potpunosti primeni i shvati krajnje odgovorno  naredba Vlade Republike Srbije koja se odnosi na zabranu okuplјanja u zatvorenom prostoru sa više od pedeset lјudi.

Štab obaveštava javnost da Veterinarski specijalistički institut Niš poseduje profesionalnu opremu za UV dezinfekciju, koja će biti korišćena u svrhu pojačanja mera dezinfekcije, po  preporuci Instituta za javno zdravlјe Niš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *