Sumnjive okolnosti smrti čoveka iz Žitoradje?

KonjarnikSiniša Milenković (53) iz Žitorađe preminuo je u niškom Kliničkom centru, od posledica pada koji se desila 8. maja u selu Konjarnik u opštini Žitorađa. Kako smo nezvanično saznali, postoji sumnja da je on gurnut sa sprata vikendice u selu, jer je sa grupom muškaraca bio u vikendici, na proslavi Markovdana, seoske slave. U policiji i Tužilaštvu u Prokuplju još uvek nisu potvrdili, ali ni demantovali da se sukob desio toga dana.

Njegov sin Bogdan Milenković kaže da je Siniša sa petnaestoricom poznanika bio u toj vikendici i da se pad desio oko 16 časova na Markovdan.

Dovezli su ga u Hitnu pomoć u Žitorađi i tamo je lekar konstatovao da ima lake telesne povrede, te su ga dovezli kući. Kako mu nije bilo dobro, ubrzo smo ga prevezli u prokupačku bolnicu, gde su lekari konstatovali da su u pitanju ozbiljne povrede, odnosno da su mu poljomljeni treći i četvrti pršljen i hitno ga prebacili na dalje lečenje u niški Klinički centar– kaže Bogdan.

On je kratko dodao da su okolnosti pod kojima je njegov otac povređen i zbog  kojih je 18. maja preminuo u niškom Kliničkom centru, sumnjive.

Nemojte sada više ništa ad me pitate, molim vas, nakon sahrane sam spreman da razgovaram sa vama i iznesem sve dokaze koje imam– kazao je Bogdan.

Sinišu će u subotu sahraniti na groblju u Žitorađi.

Narednih dana kada se ispitaju svi akteri i svedoci znaće se detalji ovog nemilog dogadjaja. Ono što je sigurno je da je Siniša tom prilikom zadobio teške telesne povrede.

Inače  danas kasno popodne PU Prokuplje se oglasila u vezi ovog dogadjaja , i u nastavku prenosimo tekst koji je objavio portal “Prokuplje na dlanu” u celosti:

8. maja 2017. godine oko 18.30 časova Policijskoj stanici u Žitorađi dežurni lekar Doma zdravlja telefonom prijavio da je kod njih doveden pedesetdvogodišnji muškarac iz Žitorađe sa povredama glave.

Pripadnici policije postupali su po prijavi i uzeli izjavu od lica u čijoj kući je oštećeni zadobio povrede.

Povređeni pedestdvogodišnji muškarac je od zadobijenih povreda preminuo 18. maja u Kliničko bolničkom centru u Nišu.

Policija radi na rasvetljavanju svih oklonosti događaja o kom je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju.

B.R

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *