Sutra je dan za kulinarske virtuoze i gurmane: Održavaju se Južnomoravske riblje čarolije u Klisuri

Tradicionalna kulinarsko-sportsko-zabavna manifestacija Južnomoravske riblje čarolije održava se sutra na izletištu na obali Južne Morave kod Klisure, u podnožju Koprijan tvrdjave. Ova manifestacija 14. je po redu, a organizator je Javna biblioteka u Doljevcu.

Program počinje već u prepodnevnim časovima takmičenjima u šahu, pikadu, pecanju i naravno u spravljanju riblje čorbe. Svi oni koji žele da se takmiče u nekoj disciplini ili u pripremanju riblјe čorbe i sada mogu da se prijave na telefon Javne biblioteke 018/870-814. Trenutno je za takmičenje zainteresovano 15 ekipa, koliko se prijavilo do danas, a takmičari dolaze iz Merošine, Niša, Aleksinca, kao i nekoliko domaćih ekipa.

Ovoga puta o pobedniku će odlučivati tročlani stručni žiri sa predsednikom Nikolom Mandićem, koji je ujedno i predsednik Ugostiteljskih poslenika Grada Niša, kao i članice ovog udruženja Ančica Dimitrijević i Ranka Petković.

Za pobednike su obezbedjene vredne nagrade, kotlići, medalje, a zahvalnice za sve učesnike.

Za najmlađe je obezbedjeno jahanje na konjima konjičkog kluba „Nonius“ iz Gornjeg Međurova.

Bogat kulturno-umetnički program počinje u 20 časova, a nastupaju Dragoslav Mihajlović Kanarinac, Zoran Mičić iz Doljevca, Andjela Nedeljković iz Klisure i orkestar Gorana Ilića iz Merošine.

 

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *