Sutra policijski čas od 18 sati, otvaraju se zelene pijace i pojedine zanatske radnje

Vlada Republike Srbije, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, donela je određene ublažavajuće mere. Tako je policijski čas skraćen za jedan sat i on će od sutra, 21. aprila, počinjati u 18 časova i završavati se u 5 časova.

Građani stariji od 65 godina, moći će počevši od sutra, utorkom, petkom i nedeljom da izlaze u šetnju u trajanju od pola sata, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Od sutra, 21. aprila, dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…

Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) od sutra biće ponovo otvorene uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa. Ovo će važiti i za pijace u opštini Doljevac.

Vlada takođe poziva poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, 21. aprila. Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance. Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

Rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *