Sutra treće zasedanje SO Žitorađa

opstinaTreća po redu, u ovom mandatu, sednica Skupštine opštine Žitorađa zakazana je za sutra, sa početkom u 9 sati. Na ovoj sednici pred odbornicima će se naći 35 tačaka dnevnog reda, a prema rečima predsednika opštine, Slađana Mladenovića, na ovoj sednici biće nastavljeno ono što nije završeno u prethodna dva zasedanja, uz nekoliko novih tačaka.

Odbornici će sednicu započeti razrešenjem, odnosno imenovanjem predsednika Skupštine opštine Žitorađa. Podsećamo, još uvek aktuelni predsednik Skupštine Zoran Stajković (SNS) podneo je neopozivu ostavku, a kako smo ranije pisali, na njegovo mesto predložen je Dragiša Stanojević, takođe iz redova ove stranke.

Nakon izbora zamenika predsednika Skupštine, na red će doći drugi rebalans budžeta za tekuću, 2016. godinu.

Pred odbornicima će se naći tačke o visini naknade za sklapanje braka neradnim danima, načinu angažovanja i isplati strelcima protivgradne zaštite i visini naknade za rad predsednika i članova nadzornog odbora javnog preduzeća čiji je osnivač opština Žitorađa.

Na dnevnom redu trećeg skupštinskog zasedanja je i davanje saglasnosti na statut Dečjeg vrtića “Prva radost”, a onda će se raspravljati o načenju vršenja funkcije predsednika Skupštine, njegovog zamenika, kao i zamenika sekretara Skupštine.

Biće reči i o načinu vršenja funkcije predsednika Saveta za oblast infrastrukture i javnih nabavki i predsednika Svaeta za komunalnu delatnost, nakon čega će se glasati o razrešenju, odnosno izboru predsednika Saveta za međunacionalne odnose.

Odbornici će odlučivati i o imenovanju predsednika i članova nekih komisija, prestanku mandata članova Školskog odbora Osnovne škole “Toplički heroji” i imenovanju članova školskog odbora ove Škole, kao i o izboru mrtvozornika.

Sutra će se razrešiti, odnosno birati predsednik i jedan član nadzornog odbora Javno-komunalnog preduzeća Žitorađa, i razrešiti i birati predsednik i član u Sportskoj hali.

Na dnevnom redu je i tačka o davanju saglasnosti na izmenu Programa korišćenja subvencija za Halu za tekuću godinu, kao i tačka o davanju salgasnosti na izmenu cenovnika za isto preduzeće.

Na sutrašnjem zasedanju naćiće se i tačka o razrešenju i imenovanju predsednika Upravnog odbora Narodne biblioteke Žitorađa.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *