Svečana dodela diploma doljevačkim vukovcima – Đaci pokazali dobro znanje na prijemnom ispitui

Dodela diploma malim maturantima – vukovcima OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac danas je održana u holu škole u Doljevcu.  Danas su diplome dobili učenici koji su svojim radom i zalaganjem postigli odlične rezultate iz svih predmeta, ali i zabeležili uspehe na mnogobrojnim takmičenjima školske 2020/2021. god. Prema rečima direktora doljevačke osmoletke Gorana Ilića ove godine 22 đaka nosioci su Vukove diplome. Kao i svake godine uprava škole potrudila se da obezbedi đacima prigodne poklone, pa su pored knjiga i diploma dobili i sezonske propusnice za doljevački Akva park. Đak generacije je Andrija Marjanović iz Pukovca učenik VIII-6 odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ odeljenja u Pukovcu i dobio je i novčanu nagradu u iznosu od 10 hiljada dinara.

Đak generacije Andrija Marjanović iz Pukovca

Direktor Ilić dodaje da su nosioci Vukovih diploma dobili sezonske karte za Akva park i da prilikom odlaska na ovaj kupališni kompleks treba samo da ponesu đačku knjižicu, jer je škola spisak učenika dostavila upravi Akva parka.

Đaci nosioci Vukovih diploma OŠ “Vuk Karadžić” Doljevac

Dodaje, da je polaganje prijemnog ispita proteklo bez problema i da su đaci ostvarili dobre rezultate, bolje nego prošle generacija.

Od 185 učenika, na polaganje je izašlo 182 đaka, a u proseku su osvoji iz srpskog jezika 12,17 poena, matematike 11,37, a na kombinovanom testu osvojili su u proseku 14,14 bodova.

Prošle godine đaci su u proseku osvojili iz srpskog jezika 9,52, matematike 10,01, a na kombinovanom testu  13,13 poena.

Ilić ističe da i pored nastave, u doba korone, po kombinovanom modelu, deca su pokazala dobro znanje i ponosan je na đake su vreme provedeno kod kuće iskoristili za učenje i pripremu prijemnog ispita.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *