Svečanom sednicom obeležen Dan opštine, najavljene nove investicije i dodeljena priznanja

Svečanom sednicom i propratnim programom u velikoj sali Javne biblioteke u Doljevcu,  uz prisustvo velikog broja zvanica, danas je obeležen Dan opštine, 13.oktobar.

Tom prilikom obraćajući se prisutnim gostima, predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić najavio je nova investiciona ulaganja, ističući da su ovogodišnje investicije već premašile vrednost od  milijardu i 300 miliona dinara. Podsetio je i na nove šanse za zapošljavanje, s obzirom na to da u Opštinu Doljevac stiže bugarski investitor, koji posluje u farmaceutskoj industriji. Taj projekat vredan je 4 miliona evra, a ekskluzivno je najavio i početak radova na izgradnji starog auto-puta. – Takozvani stari auto-put gradiće se na trasi od Akva parka do Knežice, a vrednost te investicije je 300.000 evra, što je projekat od velikog značaja za Opštinu Doljevac. Imaćete prilike i sami da se uverite u narednih dva, do tri meseca šta će sve krenuti da se radi u našem kraju, a ja se nadam da ćemo uspeti da ostvarimo i više od ovoga o čemu danas govorimo, rekao je predsednik Ljubić.

Velike investicije, infrastruktruni projekti, uvećanje budžeta, socijalna davanja…. Svemu tome posvetili smo veliku pažnju i ostvarili zapažene rezultate, rekao je danas, otvarajući  svečanu sednicu, predsednik SO Doljevac, Dejan Smiljković, podsećajući se svih aktivnosti lokalne samouprave u proteklih godinu dana. Podsetio bih da do kraja godine privodimo kraju radove na Obrazovnom centru, obezbedili smo sredstva za rekonstrukciju OŠ u Malošištu i vrtića u Pukovcu. Takodje, završavamo i most na Toplici i dalje aktivno radimo na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže, a sve ovo je samo jedan deo naših aktivnosti.

Predstava “Zona Zamfirova” u izvodjenju učenika OŠ “Vuk Karadžić”, odeljenja u Malošištu

Tradicionalno, na Dan opštine dodeljena su priznanja zaslužnim ustanovama i pojedincima, koji su svojim radom doprineli razvoju sredine u kojoj žive i rade. Odlukom SO Doljevac Povelje, kao kao javno priznanje, dodeljene su državnom sekretaru Ministarstva privrede Republike Srbije Draganu Stevanoviću za izuzetan doprinos u privrednom razvoju Opštine Doljevac i Goranu Ljubiću, predsedniku Opštine Doljevac, za izuzetne rezultate u privrednom razvoju Opštine i njenom prosperitetu.

Niški Kamerni hor
Marta, Petra i Dunja, učenice OŠ “Vuk Karadžić” odeljenja u Malošištu, izvode numeru “Čije je ono?”

Plakete opštine Doljevac  ove godine uručene su  Preduzeću za proizvodnju mlinskih proizvoda, hleba, peciva i drugih proizvoda od testa „Mlin Stevanović“ d.o.o. Malošište, za postignuta izuzetna dostignuća u privrednom razvoju Opštine Doljevac, kao i Javno-komunalnom preduzeće „Doljevac“ za postignute rezultate u unapređenju komunalnih delatnosti. Za izuzetna dostignuća u oblasti obrazovanja plaketa je takodje uručena OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac,  za izuzetna dostignuća u oblasti socijalne zaštite, direktoru Centra za socijalnu rad u Doljevcu, Savi Stevanoviću, kao i Udruženju invalida „Živeti uspravno“ Doljevac, za izuzetna dostignuća u oblasti unapređenja kvaliteta života i rada osoba sa invaliditetom, kao i ostalih osetljivih kategorija društva.

Pohvalice su dodeljene Preduzeću za informisanje „Press-Company“ d.o.o. Doljevac, za postignute rezultate u oblasti javnog informisanja, Ministarstvu unutrašnjih poslova RS Policijskoj stanici Doljevac, za postignute rezultate u oblasti zaštite života, lične i imovinske bezbednosti na teritoriji Opštine Doljevac, Regionalnom centru Ministarstva odbrane iz Niša, za postignute rezultate, pružanje podrške i uspešnu saradnju u oblasti odbrane i spasavanja na teritoriji opštine Doljevac, Centru Ministarstva odbrane iz Niša, za postignute rezultate, pružanje podrške i uspešnu saradnju u oblasti odbrane i spasavanja na teritoriji Opštine Doljevac, Mesnoj zajednici Belotinac, za postignute rezultate i pružanje podrške u rešavanju problema vodosnabdevanja i Jeleni Ilić, master ekonomisti, načelnici Odeljenja za opštu upravu, za postignute rezultate u radu.

Program je završen nastupom Kamernog hora iz Niša, KUD-a “Pukovački vez” iz Pukovca,  kao predstavom Zona Zamfirova i pesmom u izvodjenju djaka OŠ “Vuk Karadžić”, odeljenja u Malošištu.

J.Kozomara

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *