Topličani oslobođeni optužbi za ubistvo na Zakintosu

Nenad  Jovanović iz Rečice i Siniša Petrović iz Žitnog Potoka, koji su se branili sa slobode, a terete se za učestvovanje u tuči u kojoj je ubijen američki student Bakari Henderson na Zakintosu, oslobođeni su optužbe!  Odlukom suda oslobođen je i barmen Jorgos Skijadopulos, koji se posle izmena optužnice nije više teretio za ubistvo, već za tuču. Petorica Srba su osuđena za krivično delo teške telesne povrede, a ne za teško ubistvo kako je to tvrdilo tužilaštvo tokom postupka.

Najvišu kaznu dobio je Dušan Ranković od 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mlađi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora. Amir Omardžić, engleski državljanin, bosanskog porekla, osuđen je na 15 godina zatvora.

Na ovu presudu postoji pravo žalbe u roku od dva meseca, na koju mogu da se žale i osuđeni i grčko tužilaštvo.

Jedan od branilaca naših mladića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović rekla je Tanjugu da je zadovoljna ovom presudom i ocenom suda da nije reč o ubistvu, kao što je od početka i tvrdila.

Bakari Henderson ubijen je na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula 2017. godine, u klubu „Bar kod“, u mestu Laganas.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *