Tužilaštvo u Prokuplju pokrenulo istragu protiv organizatora borbi pasa

Fotografija preuzeta sa portala http://www.blic.rs/
Fotografija preuzeta sa portala www.blic.rs

Lazar Veljković iz Jasenice kod Žitorađe na svom fejsbuk profilu gotovo svakodnevno je objavljivao krvoločne obračune pasa, a posebno pitbulova. Na jezivim snimcima mogu se videti psi koje huškaju da se kolju do smrti.

Ovaj slučaj stigao je i do Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju koje je odmah naložilo policiji u Žitorađi da podignu krivičnu prijavu protiv Veljkovića pod sumnjom da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Lazar Veljković iz Jasenice kod Žitorađe tvrdi da su njegove objave pogrešno protumačene i da je on u stvari ” ljubitelj životinja” koji ima  lovačke pse, golubove, papagaje… On naglašava da je statuse skidao sa interneta kako bi se reklamirao i ukazao na problem borbe pasa, ali da je sve to, kao i njegovi komentari poput: “Ubica”, “Fale joj delovi kože, ali joj ne fali želja za nove borbe”, koji su pisani pored slika pasa u žaru borbe, samo “pogrešno shvaćeni”.

Kako kaže Biljana Vučetić, iz Udruženju za zaštitu životinja “Šapica” iz Prokuplja, sigurni su da se radi o verodostojnim snimcima i da poseduju i video materijal gde se navodno u toku borbe pasa čuje i glas izvesnog mladića.

Prema njenim rečima postoji sumnja  da se u Prokuplju i Žitorađi organizuju borbe pasa I da se  to odvija na nepoznatoj lokaciji i u strogoj tajnosti. Prema našim nezvaničnim saznanjima u razgovorima sa pojedinim meštanima iz ovog kraja postoji sumnja da se na tajnim mestima održavaju borbe pasa ali o tome niko zvanično ne želi da priča.

 

Delovi teksta preuzeti sa portala  www.blic.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *