U Čečini domaćin školske slave pripremio posnu trpezu i muziku uživo- Deca zablistala tokom predstave

I učenici od prvog do četvrtog razreda škole u Čečini obeležili su prigodnom i zanimljivom predstavom školsku slavu Svetog Savu.

Priredba je, uz prisustvo roditelja dece, počela u 15 sati kada je sveštenik Bratislav iz Kočana presekao kolač sa ovogodišnjim domaćinom porodicom Blagojević. Deca su najpre pevala himnu, čitala tekstove o Sv. Savi, recitovala i igrala  dva kola. Nagrađena su gromoglasnim aplauzom i velikim bravo!

Kako kažu učiteljice Aleksandra Vasković i Nataša Petrović tradicija škole u Čečini je da uvek imaju domaćina slave, jednog od roditelja čija deca pohađaju neki od razreda, i da se oni uvek pobrinu za posluženje i dobru zabavu. Ove godine pripremljena je, zahvaljujući angažovanju domaćice slave Aleksandri Blagojević, posna trpeza kao i muzika za dobro raspoloženje. Učiteljice dodaju i da ostali roditelji učestvuju u pripremi posluženja i svako od njih po nešto pripremi i donese

Ova tradicija u Čečini bila je prekinuta na tri godine, a sada je opet obnovljena. Za domaćina slave, sledeće godine, izabrani su Vesna i Sveta Stevčić.

M.J. Foto: A.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *