U Doljevačkoj opštini 37 glasačkih mesta, ukupno 14 888 birača

glasanjePredsednički kandidati imaju još danas vremena da završe kampanju, s obzirom na to da u ponoć počinje predizborna tišina. Tokom tog perioda  zabranjena je bilo kakva izborna propaganda, održavanje javnih skupova i iznošenje rezultata  izbora.

Glasaće se na 8.523 biračka mesta, od toga  37 u  opštini Doljevac, rekla je  ya radio Koprijan Gordana Cvetković, koordinatorka Radnog tela za sprovodjenje izbora u opštini Doljevac. Inače, pravo glasa u opštini Doljevac ima 14.888 birača.

U inostranstvu će biti otvoreno 53 biračkih mesta u 32 zemlje. Srpski državljani u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasaće na izborima za predsednika Srbije dan ranije, i to 1. aprila, a glasanje će biti obavljeno od 7 do 20 časova po lokalnom vremenu.

Potrebno je, takodje, da glasači kod sebe imaju neki od važećih ličnih dokumenata, radi identifikacije, poput lične karte, pasoša ili vozačke dozvole. Moguće je glasanje i sa isteklom ličnom kartom, ali je potrebno uz nju priložiti i adekvatnu potvrdu MUP-a, napominje koordinatorka.

U trci za šefa države je, podsetimo, 11 kandidata, a biračka mesta u Srbiji biće otvorena u nedelju, 2. aprila od sedam do 20 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *