U Doljevcu u toku Memorijalni šahovski turnir u organizaciji Udruženja invalida “Živeti uspravno”

Memorijalni šahovski turnir u organizaciji Udruženja invalida „Živeti uspravno“, posvećen preminulom članu Milanu Radjenoviću održava se danas na platou ispred Javne biblioteke u Doljevcu, uz poštovanje svih preventivnih mera, u skladu sa preporukama nadležnih. U takmičenju učestvuje osam takmičara, i to dve doljevačke ekipe i gosti, članovi Udruženja distrofičara iz Niša.

U izjavi za Radio Koprijan Dragana Božić sekretar Udruženja invalida „Živeti uspravno“ kaže da je posle dužeg vremena organizovano okupljanje, proisteklo iz želje da se, poštujući sva epidemiološka pravila, okupe njihovi članovi, ali i zbog održavanja tradicije šahovskog turnira posvećenog njihovom preminulom članu, koji je sa juna pomeren na septembar mesec, kada je epidemija, na sreću, utihnula.

Nažalost, virus je i dalje tu, a ljudima koji već imaju teška i hronična oboljenja teže je nego ostalima da organizuju svoje svakodnevne aktivnosti. Ipak, i to je, uz mala prilagodjavanja moguće, naglašava naša sagovornica, tim pre jer je bitno nastaviti akcije koje Udruženje realizuje sa doljevačkim Domom zdravlja u cilju zdravstvenih pregleda i kontrola.

Gosti doljevačkog Udruženja “Živeti uspravno”danas su članovi Udruženja distrofičara iz Niša, a za Radio Koprijan njihov sekretar Biljana Djordjević ističe da je saradnja sa Doljevčanima godinama izvanredna i da im je drago što su našli načina da se ipak okupe, iako je njima, kao osobama iz rizičnih grupa, zdravlje uvek na prvom mestu, pa su do sada gotovo sva okupljanja bila odložena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *