U Domu zdravlja u Doljevcu najmanje 10 zaposlenih zaraženo virusom, u Domu za stara lica izvršena sanitarna kontrola

Juče je na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs objavljeno je da je broj obolelih u opštini Doljevac, u ovom trenutku čak 50.

Brojke su neumoljive ali nadležni uveravaju da je situacija pod kontrolom.

Naša saznanja su iz dobro proverenih izvora, da među obolelilma je i najmanje 10 zaposlenih iz doljevačkog Doma zdravlja. Virusom korone zaraženi su lekari i medicinske setre, ali i pomoćno osoblje. Skoro svi su smešteni u hotelu Zelengora u Niškoj banji i dobro se osećaju.

Ono što hrabri je informacija od jutros , da je velika večina zaposlenih u DZ Doljevac testirana i da je preko 60 osoba negativno na korona virus.

U Domu za stara i invalidna lica u Doljevcu situacija je pod kontrolom. Svi zaposleni su testitani i srećom negativni na Covid-19. Trenutno se čekaju rezultati za korisnike ove ustanove, jer su i njima uzeti brisevi i poslati na analizu.

Kako je izjavila Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog upravnog okruga, Veterinarska, Sanitarna i Zdravstvena inspekcija završile su vanredni nadzor u Domu za stara i invalidna lica u Doljevcu i za sada nema zaraženih. Ove stručne ekipe obišle su i domove u Trbunju i Kulini, ali i Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici, gde ima potvrđenih slučajeva Covid-19. Veterinarska inspekcija je uzorkovala hranu i briseve – kaže Sotirovski. Ona je dodala da su svi sanitarni uslovi ispunjeni u Doljevcu.

Ovo nam je ranije i potvrdio direktor Doma u Doljevcu Dejan Radovanović koji je istakao da svi zaposleni radnici imaju zaštitnu opremu i da je higijena objekta na viskom nivou i da se dezinfekcija svih prostorija vrši  po tačno utvrđenom rasporedu, a u skladu sa preporukama rasornog Ministarstva. Takođe, još na početku epidemije posete su zabranjene, a korisnicima nije dozvoljeno da napuštaju objekat. Ispred ulaza su i priradnici Vojske Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *