U opštini Doljevac nema alarmantnog broja obolelih od kovida 19

Opština Doljevac trenutno odoleva trendu povećanog broja obolelih od virusa korone. Kako kaže predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić broj zaraženih virusom je u odnosu na broj stanovnika mali i primera radi imamo po dva dnevno potvrđena slučaja ili pak nema pozitivnih osoba. Za sada nema povećanog broja pozitivnih na virus korone i kako smo primetili u većini ugostiteljskih i uslužnih objekata poštuju se preporučene mere zaštite.

Iako je Vlada RS izdala nove more u borbi protiv epidemije koje stupaju na snagu sutra, 17.novembra, a koje se odnose na ograničeni rad ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, u opštini Doljevac, prema rečima Ljubića, nije bilo potrebe da se proglasi vanredna situacija  i ograniči rad pomenutih objekata u prethodnomperiodu. Takođe, većina naših građana poštuje preporučene epidemiološke mere i u trgovine ulazi sa zaštitnom maskom.

  • Mi nemamo veliki broj ugostiteljskih objekata, kafića i noćnih klubova. Sva ova mesta u opštini Doljevac su u poslednje vreme slabo posećena. Naše nadležne inspekcije su utvrdile da ugostiteljski objekti poštuju epidemiološke mere i  što je najvažnije drži se propisana fizička distanca- kaže predsednik opštine Doljevac u izjavi za radio Koprijan.

On dodaje da je doljevački Štab za vanredne situacije nedavno doneo odluku o pojačanom nadzoru zbog zarazne bolesti  kovid 19. Naloženo je da se izvrši dezinfekcija javnih površina, ali prvenstveno oko škola, predškolske ustanove „Lane“ i ispred Doma zdravlja. Takođe, kako dodaje Ljubić naloženo je i svim javnim ustanovama da preduzmu sve propisane epidemiološke mere i da prate njihovo sprovođenje.

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić ističe da su  inspekcijske službe pojačale  kontrolu svih lokacija na kojima se sakuplјa veći broj lјudi, poput trgovinskih lanaca, prodavnica, javnih površina,  a  posebna pažnja se obraća na nošenje maski i držanje fizičke distance.

Podsetimo na kraju da je Vlada Srbije donela  nove mere u borbi protiv zarazne bolesti covid 19  kojim je ograničila rad ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, osim apoteka, dostava hrane, benzinskih pumpi koje toče gorivo i privrede koja radi treću smenu.

Oni neće moći da rade od 21 do 5 časova. Primena mera počinje u sutra, 17.novembra, i trajaće 15 dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *