U opštini Doljevac povećava se broj obolelih

U našoj zemlji svakodnevno raste broj obolelih osoba od korona virusa, a prema poslednjim izveštajima, kako nezvanično saznajemo, pogoršava se i situacija u opštini Doljevac. Štab za vanredne situacije u Doljevcu će najverovatnije pooštriti mere u sprečavanju širenja zarazne bolesti  covid19. Takođe, sve više pacijenata se javlja u doljevačku kovid ambulantu sa simptomima respiratornih infekcija. Ova zdravstvena ustanova ima dovoljno testova, među kojima su i najsavremeniji antigenski testovi, a testiraju se sve osobe koje ispunjavaju kriterijume koje su propisale nadležne institucije. Za sada, kako smo ranije pisali, najbolja je situacija u PU „Lane“ Doljevac, dok, kako nezvanično saznajemo,  među zaposlenima u  školi  ima pozitivnih na virus korone.

Iz dana u dan sve više je pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama u Domu zdravlja u Doljevcu, a samim tim povećava se broj pozitivnih na korona virus. Do tačnih brojki nismo uspeli da dođemo ali smo saznali da  se u Doljevcu testira veći broj pacijenata i zbog toga imamo i više pozitivnih. Tačnije od oko 50 pregleda 5 do 8 pacijenata je obično pozitivno. Inače Dom zdravlja u Doljevcu je dobio antigenske testove na koronu koji su veoma brzi , te pacijent dobije rezultat za pola sata. Doljevački Štab za vanredne situacije razmatraće uskoro i nove mere koje će doprineti manjoj frekvenciji ljudi na pojedinim mestima.

“Mere koje su sinoć stupile na snagu oročene su na 1. decembar, ali to ne znači da će se čekati do tada ako nema rezultata za nekoliko dana”, jasno je poručila premijerka Ana Brnabić prilikom posete Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Kako je dodala “škole i vrtići su za sada najbezbednija mesta”

Podsetimo, nakon sednice Vlade Srbije koja je održana u nedelju, premijerka je istakla da je sledeća moguća mera – zabrana kretanja!

Osim eventualne zabrane kretanja, kao moguće nove mere se pre svega spominje prelazak škola na onlajn nastavu, pa čak i eventualno zatvaranje vrtića u pojedinim gradovima ili celoj zemlji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *