U subotu, 20.jula, Bostanijada u Mekišu

Već 19. godinu za redom u Mekišu, u subotu 20.jula, biće održana nadaleko čuvena “Bostanijada”. Kako kaže direktor doljevačke Javne biblioteke Bogi Mitić pripreme za ovo tradicionalno dešavanje su pri kraju i dodaje  da će ova manifestacija biti održana pod sloganom „I lubenica srce ima“. Pored takmičenja za najtežu i najslađu lubenicu, biće održane i stručne tribine za proizvođače bostana koje će doprineti edukaciji tamošnjih poljoprivrednika. Kao i svake godine za pobednike ovih takmičarskih kategorija obezbeđene su vredne robne nagrade.

  • Ove godine promenili smo ustaljeni program Bostanijade pa će stručne ekipe poljoprivrednih stručnjaka iz Niša u vremenu od 17 do 19.30 sati obilaziti polja i izabrati najtežu i najslađu, a za pobednike obezbeđene su vredne nagrade- rekao je Mitić u izjavi za radio Koprijan.

Početak kulturno-umetničkog programa zakazan je za 20.30 sati, a pored raznih folklornih grupa posetioce će zabavljati mlade zvezde takmičari u „Zvezdama Granda“ i „Pinkovim zvezdama“.

  • Nastupiće folklorne grupe iz Pukovca i Grkinje, a posetioce će zabavljati mlade muzičke nade. Ovdašnjoj publici predstaviće se učesnici u muzičkim takmičenjima Miodrag Đokić, Danijela Miladinović, Vesna Živadinović, Omer Đukanović i Nenad Petrović. Ovi pevači već su se na neki način afirmisali na muzičkim takmičenjima, a publici će pružiti dobru zabavu uz dobro poznate muzičke hitove- istakao je Mitić.

 

Tradicionalni izbor za Miss Bostanije i ove godine biće organizovan, pa sve zainteresovane kandidatkinje mogu da se prijave ličnu u prostorijama Javne biblioteke u Doljevcu svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati, a poslednji rok za prijavu je subota, 20. jul do 20 sati.

Kako ističe direktor Mitić za pobednice izbora lepote u Mekišu obezbeđene su vredne robne i novčane nagrade, kao i nagradna putovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *