U toku prijava kandidata za program „Moja prva plata“ – U Doljevcu 37 slobodnih radnih pozicija

Počelo je prijavljivanje kandidata za program „Moja prva plata“ Nacionalne službe za zapošljavanje i trajaće do 6. decembra.

Poslodavci koji su zainteresovani za učešće u programu moraju da objave konkretne radne pozicije (sa opisom poslova na srpskom jeziku) na kojima će se mladi obučavati za rad, po utvrđenom programu koji odobrava Nacionalna služba za zapošljavanje, uz mentora koji  bi trebalo da prati i pruža podršku. Program traje devet meseci bez zasnivanja radnog odnosa.

Za teritoriju opštine Doljevac poslodavci su oglasili 37 slobodnih radnih pozicija.

Među poslodavcima najveći broj slobodnim pozicija oglasila je Kompanija „Leoni“ u Malošištu, Predškolska ustanova „Lane“ Doljevac, Dom zdravlja Doljevac, Centar za socijalni rad Doljevac, Republički fond za zdravstveno osiguranje Beograd, ispostava Doljevac, zatim potrebu za radnicima imaju i „Gaco“ doo Kočane, TR „Stojanović“, „Cveja Plus“, Autoservis „Boki+“, Benzinska stanica „Avia“, A.S. „Arsić“, „Abacusko“ i „Poljo-diskont“ u Doljevcu.

Pravo na program ‘’Moja prva plata’’ imaju nezaposleni sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva stečenog na poslovima u okviru nivoa obrazovanja na kojima će se osposobljavati ali mogu u program da se uključe i lica koja imaju radno iskustvo kraće od šest meseci. Kandidati mogu da konkurišu kod više poslodavaca. Pravo na učešće u konkursu imaju i oni kandidati koji nisu ranije bili korisnici progrma „Moja prva plata“. Zaključivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, biče organizovano najkasnije 29. decembra ove godine. Početak rada kandidata koji je izabran mora biti u periodu od 1. januara 2024. do 15. januara 2024. godine.

Cilj programa je da se podstakne osposobljavanje mladih za rad kao i zapošljavanje mladih i pruži podrška prirvedi u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *