U toku prijave proizvodjača bostana za mekišku “Bostanijadu”

Mekiška Bostanijada 19. po redu biće održana u ovom poznatom selu doljevačke opštine predstojeće subote, 20. jula, a interesovanje ovdašnjih poljoprivrednika za ovaj dogadjaj je veliko. Organizatori, Javna biblioteka Doljevac i MZ Mekiš, napominju da će i ove godine poljoprivredni stručnjaci tokom celog dana u subotu obilaziti polja i na licu mesta meriti lubenice iz takmičarske kategorije. Prijave poljoprivrednika, proizvodjača velikih i slasnih lubenica, su moguće predsedniku MZ Mekiš Siniši Slavkoviću ili u Javnoj biblioteci i to najkasnije do subote do 9 časova. U obilazak polja kreće se u 10 časova.

Podsetimo, prošlogodišnja najteža lubenica imala je 17 kilograma i 565 grama, a da li će ovaj rekord biti oboren znaće se u subotu već tokom dana, mada će pobednik zvanično biti proglašen tokom večernjeg programa. Pored medijske promocije za pobednika, kao i za drugo i treće osvojeno mesto, organizator najavljuje i bogate nagrade.

Pored  tradicionalnih takmičenja za najtežu i najslađu lubenicu, biće održane i stručne tribine za proizvođače bostana koje će doprineti edukaciji tamošnjih poljoprivrednika, a u večernjim časovima sve posetioce ove nadaleko poznate manifestacije očekuje i bogat kulturno-zabavni program.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *