U Žitorađi nastavljena odbornička „preletanja“

skupstina-zitoradje1Političari u Žitorađi se čvrsto drže  narodne izreke „ako ne možeš da ih pobediš, ti im se pridruži“. Posle Marka Milenkovića, koji je napustio Srpsku radikalnu stranku i preuzeo Srpsku naprednu stranku, odbornici Nove Srbije Vladica Stojanović i Zoran Marković su potpisali pristupnice i prišli Ujedinjenoj seljačkoj stranci. Tom prelasku i svečanom potpisivanju u Žitorađi je prisustvovao i Milija Miletić predsednik stranke.

Vladica Stojanović, jedan od dvojice prebeglih odbornika, kaže da mu motivi nisu bili politički već se čisto  vodio interesima opštine Žitorađa, koja je kako kaže poljoprivredna i smatra iz tog razloga da će sa ove pozicije moći da pruži pomoć svojoj opštini.

Inače, ovo je samo još jedno u nizu preletanje lokalnih odbornika iz jedne u drugu stranku na nivou čitave Toplice.

Lokalni parlament u Žitorađi ima 31 odbornika, a pored 8 odbornika SRS za koje se ne zna hoće li i dalje biti deo vlasti, s obzirom na to da su ostali bez predsednika odbora, Opštinom upravlja koalicija koju čine SNS sa 11 odbornika, SPS (3) i SNP (3), a od juče i USS (2), dok su opozicija Tadićev SDS i Demokratska stranka, koji imaju po dva odbornika.

D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *