U Žitorađi uskoro kompleks bazena

Juče je počela izgradnja kompleksa bazena u Žitorađi. Prema projektu imaće tri bazena, a biće izgrađen i restoran. Kako ističe predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević ovo će biti višenamenski objekat, a radove  finansira Ministarstvo omladine i sporta.

  • Kompleks će imati tri bazena, rekreativni, bazen sa toboganom i poluolimpijski bazen. Biće izgrađen restoran i tehnički blok. Rok za završetak ovih radova je 180 dana, a cela investicija košta oko 120 miliona dinara- ističe predsednik Žitorađe.
Ivan Stanojević predsednik opštine Žitorađa

Svu tendersku dokumentaciju i sam tender sprovelo je Ministarstvo omladine i sporta koje i finansira izgradnju kupališnog kompleksa.  Radove će izvoditi preduzeća Sloga Construction d.o.o iz Kragujevca i  Dijagonala iz Novog Sada.

Kako ističe Stanojević Žitorađa će prvi put u istoriji dobiti bazen i lokalna samouprava se trudi da unapredi standarde i bolje uslove života u ovoj sredini, a izgradnjom bazena deca i mladi imaće prostora za rekreaciju i uživanje u letnjim mesecima. Ovaj kompleks imaće kapacitet za  500 korisnika.

Radovi na izgradnji kompleksa bazena u Žitorađi

Bazen se gradi na mestu sadašnjeg stadiona, a opština će sopstvenim sredstvima graditi novi stadion. Međutim, Stanojević ističe da je u početku postojao otpor zbog izgradnje kompleksa bazena na mestu stadiona.

  • U toku je izrada tenderske dokumentacije za izmeštanje i izgradnju novog igrališta koje će Žitorađa finansirati iz opštinske kase, a procena je da će vrednost tih radova biti oko 6 miliona dinara- ističe predsednik opštine Žitorađa.

Stanojević dodaje da se nada da će u narednih mesec dana izabrati izvođača radova i da će izgradnja novog stadiona uskoro početi.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *