Učenici škole u Čečini ulepšali predstojeće praznike korisnicima Doma za stara i invalidna lica u Doljevcu

Novogodišnji praznici su na pragu, a njima se najviše raduju mališani zbog darivanja paketića. Međutim, učenici OŠ „Vuk Karadžić“ četvorogodišnjeg odeljenja u Čečini rešili su, da umesto paketića, obraduju ne svoje vršnjake, već korisnike Doma za stara i invalidna lica u Doljevcu. Učiteljice ove škole Aleksandra Vasković i Nataša Petrović su sa svojim učenicima organizovale kreativnu radionicu kojoj su se priključile mame i bake. One su napravile novogodišnje kolače koje će darivati korisnicima pomenute ustanove u Doljevcu.

  • Mi svake godine, uoči praznika, organizujemo zanimljivo druženje, kreativne radionice ili pak odlazak u Pozorište lutaka Niš. Ovog puta odlučili smo da obradujemo korisnike Doma za stara i invalidna lica u Doljevcu i sve kolače koje smo danas napravili u saradnji sa roditeljima poklonimo njima, kako bismo im ulepšali predstojeće praznike- rekla je učiteljica Aleksandra.

Kreativna radionica je otvorenog tipa i pored učenika i njihovih mama i baka došli su i ljudi dobre volje koji su se rado odazvali ovoj humanoj akciji.

  • Želja nam je da kod dece jačamo humanitarni duh, da ih naučimo da sitnicama mogu da usreće druge ljude kako bi i oni osetili i uživali u čaroliji praznika. Mi se trudimo da tokom čitave godine negujemo i širimo duh dobre volje među našim učenicima, a novogodišnji i božićni praznici prilika su da još snažnije slavimo ljubav i radost  darivanja- rekla je Vaskovićeva, učiteljica II razreda četvorogodišnje škole u Čečini.

Roditelji su danas  vredno pripremali novogodišnje kolače koji su, napre, bili izloženi u školi, trudili se da ih što bolje ukrase, a zatim su ih  darivani korisnicima Doma.

Bilo je tu svačega, raznih dekoratvnih kolača u obliku novogodišnjih jelki, Sneška Belića, Deda Mraza i slično. Jednom rečju, prava zimska čarolija! Bravo deco!

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *