Učenik Vasa iz Malošišta osvojio 3. nagradu na takmičenju iz matematike Misliša

Ove godine učenici  OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac prvi put su učestvovali na takmičenju Misliša koje organizuje Matematičko društvo „Arhimedes“ iz Beograda. Iako se prvi put susreću sa ovom vrstom zadataka đaci sa teritorije opštine Doljevac mogu da se pohvale zavidnim rezultatima. Naime, Vasilije Živković iz Malošišta, učenik 4.razreda osvojio je III nagradu na takmičenju i ostvario rezultat od 91 poena od mogućih 100 što je vredno svake pohvale. Na ovom takmičenju učestvovalo je 110 učenika sa naše teritorije, a pohvale su dobili na finalnoj smotri za izuzetan uspeh i Vukašin Janković učenik 3.razreda škole u Belotincu, Neda Stevanović učenica 2.razreda škole u Belotincu i  Živojin Stanković učenik 5. razreda škole u Malošištu.

Kako kaže učiteljica Danijela Mitrović za prolazak u finale Misliše bilo je potrebno 100 odsto urađenih zadataka.

  • Naša škola je ove godine prvi put učestvovala na takmičenju Misliša koje još od 2006. godine organizuje Matematičko društvo  “Arhimedes” iz Beograda. Takmičenje je održano 9.marta, istovremeno u svim prijavlјenim osnovnim i srednjim školama u Srbiji. Da bi se plasirali na finalnu smotru znanja trebalo je da učenici urade sve zadatke tačno, a naši učenici pokazali su odlično znanje i izborili su dalje nadmetanje. Posebno sam ponosna na mog učenika Vasu koji je osvojio III nagradu i pokazao izuzetno znanje, ali i na ostale učenike škole „Vuk Karadžić“ koji su na takmičenju za pokazano znanje dobili pohvale- kaže učiteljica Danijela.

Dodaje da je ove godine učestvovalo 50 hiljada đaka iz 612 škola (osnovne i srednje) iz cele zemlje, a da je cilј ovog takmičenja popularisanje matematike, podsticanje interesovanja što većeg broja učenika za matematiku, motivisanje učenika da matematiku uče sa zadovolјstvom kroz rešavanje lepih i zanimlјivih zadataka, razvijanje logičko-kombinatornih sposobnosti učenika, širenje matematičke kulture kod mladih, podsticanje učenika na dublјe usvajanje sadržaja školske matematike i motivisanje za učešće na drugim takmičenjima.

Za održavanje ovog takmičenja dobijena je saglasnost Ministarstva prosvete Republike Srbije još u decembru 2005. godine. Takmičenje je u Kalendaru takmičenja koji svake godine objavlјuje Ministarstvo prosvete.

M.J.

One thought on “Učenik Vasa iz Malošišta osvojio 3. nagradu na takmičenju iz matematike Misliša”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *