Udruženje obolelih od cerebralne paralize Doljevac ostvojilo 5.mesto u Priboju

Udruženje obolelih od cerebralne paralize Doljevac učestvovalo je na Šahovskom turniru  Prijateljstva u Priboju. Kako kaže Tanje Stanković iz ovog udruženja organizator druženja i prijateljskog nadmetanja u šahu bio je Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna RS.

Turnir je okupio šahiste iz udruženja iz Beograda, Svilajnca, Zaječara, Doljevca i Priboja- ovogodišnjeg grada domaćina koji je ujedno poneo i titulu pobednika.

Doljevački takmičari sa Julijanom Stanisavljević iz Ministarstva za rad, zapošaljavnje, boračka i socijalna pitanja

Stankvićeva dodaje da je doljevačko udruženje zauzelo peto mesto, a kao nagradu dobili su dobili zahvalnice od organizatora i ističe da je ovo odličan rezultat, jer zbog aktuelne epidemije virusa članovi nisu vežbali za takmičenje, niti su organizovali šahovske radionice, jer su druženja bila svedena na minimum i uz poštovanje svih epidemioloških mera. Drugu poziciju zauzeli su gosti iz Beograda dok su trećeplasirani bili Zaječarci.

Turniru je prisustvovala i Julijana Stanisavljević iz Ministarstva za rad, zapošaljavnje, boračka i socijalna pitanja, inače generalnog pokrovitelja turnira.

– Ovo druženje trebalo je prvo da se održi u junu, ali je pomereno zbog epidemije korona virusa, mi smo zadovoljni plasmanom i ono najbitnije je da su svi učesnici uživali u šahovskoj igri  ali i druženju- dodala je Tanja Stanković u izjavi za Radio Koprijan.

Ona je istakla da je socijalizacija jako važna za članove udruženja cerebralne i dečije paralize i da se zbog toga trude da prisustvuju ovakvim događajima, jer je to ujedno i prilika da se istaknu uspesi dece i odraslih sa invaliditetom .

Posebno je istakla pohvale Julijane Stanisavljević iz resornog ministarstva koja se upoznala sa članovima iz Doljevca i izrazila želju da poseti našu opštinu u bliže se upozna sa radom doljevačkog udruženja.

Na kraju Stankovićeva dodaje da je šahovski turnir Prijateljstva bio je posvećen i nedavno preminuloj Snežani Stojić, koja je godinama unazad bila stub Pribojskog udruženja za Cerebralnu i dečiju paralizu u Priboju.

 

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *