Uhapšen otac koji je šutirao svog sina u školskom dvorištu

Otac koji je u ponedeljak u školskom dvorištu OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu  pretukao svog sina uhapšen je, saznajemo nezvanično. Ovaj nemili  događaj dogodio se prilikom proslave osmaka koji su se uz trubače veselili i proslavljali kraj osnovnog obrazovanja. Pretučeni dečak učenik je sedmog razreda ove škole i na snimku se vidi kako otac prilazi, izvlači ga iz gužve, obara na zemlju i počinje da ga šutira naočigled brojnih učenika.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo koje će odlučiti da li je potrebno da mu se odredi i pritvor. Istovremeno, njemu su određene i mere predviđene Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici – udaljenje iz porodičnog doma i zabrana prilaska žrtvi nasilja u porodici.

Goran Ilić, direktor škole „Vuk Karadžić“ u Doljevcu istakao je da se ovako nešto do sada nije događalo u školi i da je veoma iznenađen ovim događajem.

  • U ponedeljak osmaci su, tradicionalno, organizovali proslavu uz trubače na igralištu i pomenuti učenik, inače đak sedmog razreda, pridružio im se, pošto se družio sa nekim osmacima. Otac je saznao da se sin veseli sa osmacima i to mu se nije dopalo, pa je došao, izvukao ga iz gužve, oborio i udarao, a prisutno nastavno osoblje sprečilo je dalju torturu- “ kaže Ilić.

Prema rečima očevidaca, otac je zatim odvukao sina do auta, ubacio ga u zadnji deo pikapa, inače gde se prevozi roba, i odvezao kući.

Direktor škole navodi i da je o celom slučaju obavestio Centar za socijalni rad, policiju i školsku upravu.

  • Naša škola do sada nije imala ovakvu vrstu incidenta, nikada se ništa slično nije dogodilo. Iznenađen sam i reakcijom oca, jer je u pitanju čovek koji je privrednik, dobar domaćin, i reč se o dobroj porodici. Na sreću, dečak je dobro, juče je došao na nastavu- kaže Ilić.

Istraga je u toku, a škola je obavestila sve nadležne institucije.

Osumnjičenom ocu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *