Unovčite stare, neispravne elektronske i rashladne aparate!

Skoro svako domaćinstvo u našem kraju ima aparate na struju koji su pokvareni ili im više nisu potrebni, a ukoliko žele da se otarase ovih uređaja, ovih dana, pružena im je mogućnost da na njima i zarade, umesto da ih bace i time ugroze životnu sredinu. Firma Jugo-Impex  E-reciklaža dolazi besplatno na kućnu adresu kako bi preuzela elektronski otpad, a u zamenu za neispravne uređaje građanima daju vaučere koje mogu da iskoriste na kupovinu u DIS marketima. Tako za neispravni televizor ili monitor dobićete 300 dinara, za staru ili neispravnu veš mašinu ili bojler 500, a za rashladne uređaje 1000 dinara.

  • Usluga odnošenja i reciklaže starih elektronskih aparata za pravna lica je besplatna. A za građane, odnosno fizička lica, dolazimo na kućnu adresu i dajemo vaučere za elektronski otpad. Te vrednosne vaučere građani mogu da iskoriste za kupovinu u DIS marketima. – rekao je Igor Petrović iz firme koja se bavi E-reckilazom u izjavi za radio Koprijan.

Kako je istakao Petrović, za televizore i monitore koje im predaju za reciklažu, građani dobijaju vaučer u vrednosti od 300 dinara, za veš mašine i bojlere  dobiće vaučer u vrednosti od  500, a za rashladne uređaje vaučer će iznosti  1.000 dinara.

  • Građani iz cele Srbije mogu da pozovu našu firmu na telefon 018/415-01-26, a naši zaposleni će u što kraćem roku doći na kućnu adresu ili adresu pravnog lica kako bi preuzeli aparate koji im više nisu potrebni. – istakao je Petrović.

On je na kraju dodao da električni i elektronski otpad, kojji nije odložen na odgovarajući način, ozbiljno ugrožava životnu okolinu. Najrizičniji su uređaji koji sadrže freon.

Petrović dodaje da oni u svojim postrojenjima,na najsavremeniji način, vrše reciklažu ovih aparata.

  • Zahvaljujući savremenoj tehnologiji koja izvlači freon iz starih frižidera i drugih uređaja, napravljen je značajan pomak u zaštiti životne sredine u čitavoj našoj zemlji. Ispuštanjem u atmosferu freona iz samo jednog frižidera, a u tim uređajima ga ima između 140 i 200 grama, ozonskom omotaču napravi se šteta jednaka onoj koju pravi jedan automobil za godinu dana – rekao je Petrović.

Niško preduzeće E-reciklaža je za proteklih pet godina, koliko se bavi reciklažom starih frižidera i drugih električnih i elektronskih aparata, izvezlo skoro 100 tona otpadnog freona na spaljivanje u specijalizovano postrojenje u Nemačkoj. Osim freona, dodaje, iz Srbije izvoze i olovno staklo iz televizora.

M.Jovanović (Foto: kurir.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *