Uoči Vaskrsa: Izložba radova sa kreativne radionice u školi u Malošištu

U nižim razredima doljevačke OŠ „Vuk Karadžić“ povodom predstojećeg najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa organizovane su kreativne radionice za djake, a u pripremi dekoracija učestvovali su i prosvetni radnici, pre svega učitelji, kao i mnogo roditelji.

Tradicionalno, odeljenje u Malošištu napravilo je izložbu uskršnjih radova u holu škole. Ranijih godina izložbe su bile i prodajnog karaktera, ali ovoga puta s obzirom na epidemiološku situaciju, taj segment ovih aktivnosti je izostao.

Bez obzira na to, sva deca od 1. do 4. razreda, kao  i učenici 6. razrada iz Malošišta potrudili su se da iskažu svoju kreativnost i pokažu umeće u izradi uskršnjih dekoracija, kaže u izjavi za Radio Koprijan učiteljica 2.razreda u Malošištu Danijela Mitrović.  -I ove godine potrudili smo se da ovaj praznik obeležimo na najlepši mogući način. Žao nam je jedino što nismo u situaciji da organizujemo Uskršnji vašar,  kao ranije, već samo izložbu, ali u postojećim okolnostima to nije bilo moguće. Bez obzira na to svi su se potrudili i napravili smo izuzetno lepe dekoracije, poput uskršnjih jaja, uskršnjeg drveta, tu su i korpice, zeke, čestitke i  razne druge sitnice.

Učešća su uzeli i mnogi roditelji. –Zaista sam prijatno iznenadjena interesovanjem roditelja, koji podržavaju svaku našu akciju i kojima se još jednom zahvaljujem na nesebičnoj podršci.

Ovo je, dodaje, i odličan način razvijanja kreativnosti kod dece, a i primer kako podsticati decu na kvalitetno provodjenje slobodnog vremena i odvojiti ih od računara i telefona.

 

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *