Uručene nagrade talentovanim predškolcima

(Nagradjeni predškolci u Čapljincu/Foto:J.K.)

Doljevačkim predškolcima  čiji su radovi bili najbolji na likovnom i literarnom konkursu, koje je organizovala Javna biblioteka, povodom dana ustanove, danas su uručene nagrade. Dvojica dečaka iz grupe u Malošištu i jedna devojčica iz Orljana ovogodišnji su pobednici likovnog konkursa, dok su sve tri nagrade za najbolje literarne radove otišle u Čapljinac. Direktor Javne biblioteke Bogi Mitić, direktorka predškolske ustanove “Lane” Milkica Stanković, kao i naša ekipa posetili su danas mališane u ovim naseljima doljevačke opštine i  podelili nagrade.

Najbolji literarni radovi, na temu pokretne biblioteke – bibliobusa, izašli su iz “pera” troje dece iz Čapljinca. Prvo mesto osvojila je Petra Jovančić, drugo  Viktor Zdravković, dok je treće mesto ove godine zauzeo Jovan Djordjević.

Nagradjeni mališani u Malošištu (Foto:J.K.)

Za njima nisu zaostajali ni predškolci koji su ovoga puta iskazali svoje likovne sklonosti, pa su tako prve dve nagrade otišle u Malošište, u ruke Andreja Pantića i Konstantina Jašarija. Nagrada je uručena i Jovani Stefanović iz Orljana koja je nagradjena za osvojeno treće mesto.

Nagradjena devojčica iz Orljana (Foto. J.K.)

Inače, na ovogodišnjem konkursu učestvovalo je dvadesetoro dece predškolskog  uzrasta iz svih naselja na teritoriji opštine Doljevac, ali i  učenici nižih razreda osnovne škole. Najboljima je direktor Javne biblioteke uručio nagrade u vidu pribora za crtanje i pisanje, a kako je rekao radio Koprijanu nagradjeni literarni radovi naći će se  u Zborniku koji ova ustanova uveliko priprema i koji bi uskoro trebalo da izadje iz štampe. U ovom izdanju naći će se i svi literarni radovi sa poslednje tri Dečije književne kolonije.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *