Uskoro rekonstrukcija velike sale Javne biblioteke u Doljevcu

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2020“ Javna biblioteka je podržana značajnim sredstvima za sanaciju sale i hola ove ustanove.  Opština Doljevac je konkurisala projektom „ Srednjevekovna tvrđava Koprijan-Doljevac 2“ , a podprojekat je bio namenjen upravo sanaciji velike sale Javne biblioteke u Doljevcu. Na ovom konkursu izdvojeno je 83,4 miliona za objekte namenjene kulturi u 22 grada, a među njima je i opština Doljevac.

Ministarstvo kulture i informisanja finansiraće radove u Javnoj biblioteci i za to je odobreno 3 miliona dinara, a opština Doljevac učestvovaće sa 2 miliona dinara, rekao je direktor ove kulturne ustanove Bogi Mitić.

Bogi Mitić, direktor Javne biblioteke u Doljevcu

Kako je istakao projektom je predviđeno da se uradi zamena poda i stolica u velikoj sali. Određena novčana sredstva biće utrošena i za uređenje hola. U narednom periodu biće  raspisana javna nabavka i izabran izvođača radova, a krajnji rok za završetak je kraj ove kalendarske godine.

Takođe, ova ustanova je na Konkursu Ministarstva kulture i informisanja za zaštitu kulturnog nasleđa – bibliotečko-informaciona delatnost u 2020. godini dobila je oko 2 miliona dinara.

Ovim projektom je predviđeno opremanje centralnog odelјenja i automatizacija bibliotečkog poslovanja u ograncima u Pukovcu i Malošištu.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *