Uskoro stižu rešenja na kućne adrese o umanjenju računa za struju penzionerima sa najnižim primanjima

Penzioneri čija penzija ne prelazi iznos od 21.766,26 dinara ostvaruju pravo, tokom grejne sezone, na umanjenje računa za struju u iznosu od 1000 dinara, ali samo ako se brojilo vodi na njihovo ime.

Ovo umanjenje omogućeno je od strane Vlade RS koja je usvojila izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu, a koje će većem broju građana omogućiti da dobiju popust za električnu energiju, gas ili grejanje.

Kako kažu nadležni iz lokalne samouprave Doljevac, po automatizmu, od strane PIO fonda dobili su spisak penzionera čija penzija ne prelazi iznos od 21.766,26 dinara, koji je dostavljen Elektrodistributivnom sistemu Doljevac i  za većinu penzionera sa ovog spiska uskoro će stići rešenja o umanjenju računa na kućnu adresu.

Dodaju, ukoliko neko od građana opštine Doljevac u narednim danima ne dobije rešenje može da se obrati zaposlenima u Opštinskoj upravi, šalter broj 5, i sa sobom ponese poslednji račun za utrošenu električnu energiju i poslednji ček od penzije. Nakon popunjava podataka vrlo brzo dobiće rešenje kojim se umanjuju računi za utrošenu električnu energiju do marta sledeće godine. Takođe, jedan od uslova je da se brojilo vodi na ime penzionera sa najmanjim primanjima.

Izmenama Uredbe pravo na umanjenje računa za električnu energiju, gas ili grejanje imaće i domaćinstva čiji su članovi ostvarili pravo na uvećanu novčanu pomoć. Osim toga, omogućeno je da se pravo na umanjenje računa stiče po službenoj dužnosti.

 

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *