Uspeh šahovskog kluba Koprijan

Na takmičenju Srpske lige Centralne Srbije grupa Jug šahovski klub Koprijan obezbedio je opstanak u ligi i nastupiće na takmičenju 2024.godine. Za ekipu su nastupili šahisti sa teritorije opštine Dolјevac  Oliver Mitrović, Milјan Jovanović, Ivan Savić, Dejan Đorđević, Igor Stamenković, Boban Đorđević i Predrag Pešić .Radovan Stamenković  je bio prva rezerva i rukovodilac kluba za vreme takmičenja.

Takmičenje se odvijalo u hotelu “Narcis” na Vlasinskom jezeru u dva navrata, od 15. do 17. septembra i od 26. do 29.oktobra 2023.godine.

Na takmičenju su učestvovale ekipe Caribrod Dimitrovgrad, Glubočica Leskovac, Balkanski Dimitrovgrad, Svrlјig, Crna Trava, Kuršumlija, Niš,Lav Aleksinac, Jedinstvo Bela Palanka, Niška Banja, Koprijan Dolјevac i Radnički Trupale.

Šahovski klub Koprijan sponzorisan je od  preduzeća i firmi Vodogradnja iz Pukovca, Esnaf Pek iz Malošište, Daka iz Dolјevca, PMP Mitke Pek iz Pukovca, NP Company doo Orlјane, Alex Internacional iz Kočana i Lovačko udruženje Toplice iz Dolјevca.

Šah klub Koprijan zahvalјuje se lokalnim firmama, jer su omogućile šahovskom klubu Koprijan da učestvuje na takmičenju Srpske lige Jug.

Istaknuti pojedinci u razvoju šaha na teritoriji opštine Dolјevac su Radivoje Mitrović, predsednik šahovskog kluba Koprijan i predsednik Skupštine šahovskog saveza Nišavskog okruga, zatim Radovan Stamenković i Tomislav Kulić, potpredsednici ŠK Koprijan, Darko Mitrović sportski operativni trener, Ivan Savić majstorski kandidat, i Oliver Mitrović kapiten ekipe Koprijana.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *