Večeras Sabor. Sv. Jovana Krstitelja na brdu Kukumiga

Bogat program priprema se za večerašnji Sabor Sv.Jovana Krstitelja na brdu Kukumiga u Orljanu, najavljuju iz Javne biblioteke u Doljevcu, koja godinama organizuje ovo dešavanje, uoči 7.jula, velikog i poštovanog praznika u ovom selu doljevačke opštine.

Program počinje u 19 časova, defileom učesnika programa ka brdu. A u programu učestvuju Kulturno-umetniča društva Abrašević i Teslino kolo iz Niša, kao i Pukovački vez iz Pukovca, ali i KUD-ovi iz Čapljinca i Jasenice. Najavljen je i nastup niškog Kamernog hora, kao i Dunje Tošić iz Malošišta, Kristine Petrović i Andjele Stanković koje će izvoditi etno pesme, a nastupaju i gajdaši iz Svrljiga. Program na brdu počinje u 20:30 časova.

Ceo dogadjaj uveličaće i konji konjičkog kluba Nonius iz G.Medjurova.

Očekuje se veliki broj vernika, koji naročito u ovo vreme pohode čuveni Šuplji kamen, po verovanju ovdašnjeg naroda, mesto isceljenja od mnogih bolesti, u blizini crkve Sv.Jovana na Kukumigi.

Podsetimo u okviru Sabora održava se i Likovna kolonija u Orljanu koja sutra, na ovaj veliki praznik, ulazi u svoju završnicu.

J.K.

One thought on “Večeras Sabor. Sv. Jovana Krstitelja na brdu Kukumiga”

  1. Lepo! Zar nije prigodno da uradite intervju sa sveštenikom crkve i predstavnikom lokalne samouprave iz Orljana. Iako su podaci o istorijatu i arhitekturi same crkve dostupni na internetu, ovo je možda prilika da se o samoj crkvi i šupljem kamenu sazna i nešto novo. Samo predlažem!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *