Večeras se na Roštiljijadi priprema najveća pljeskavica

201408291326273727_pljeska28. po redu Roštiljijada u Leskovcu uveliko je u toku. Miris mesa sa roštilja mnoge mami u ovaj grad, koji je u ovo doba godine najposećenije mesto u našoj zemlji. S obzirom na to da smo poznati kao ljubitelji dobrog zalogaja ne čudi ovako veliko interesovanje, čega su svakako svesni i majstori roštilja, tako se na na njihovom meniju može naći sve ono što bi jedan vrhunski gurman mogao poželeti.

Prema rečima organizatora, samo za prva tri dana, Leskovac je posetilo oko 200.000 ljudi, a očekuje se da će do kraja ove manifestacije, 03. septembra, preko 600.000 gostiju doći u ovaj grad. -Jako smo zadovoljni  dosadašnjim brojem gostiju koji su posetili ovaj jedinstveni festival u ovom delu Evrope, rekla je radio Koprijanu Tina Stojanović, PR TO  Leskovca.

Pored raznoraznih dogadjaja najatraktivnije je svakako takmičnje u pripremanju najveće pljeskavice, koje će biti održano večeras na platou ispred centralne pozornice od 18.30  časova. Tradicija je da se svake godine obara rekord, pa će tako pred takmičarima biti veoma težak zadatak, jer  je prošlog puta  napravljena  pljeskavica teška 63 kilograma. – Ovaj dogadjaj izaziva ogromno interesovanje ne samo kod nas, već i u svetu, a tome u prilog svedoči i činjenica da je najavljen dolazak velikog broja inostanih medijskih agencija, dodaje  naša sagovornica. –Pored toga planiran je i niz drugih takmičenja, poput nadmetanja majstora roštilja, kao i takmičenje učenika turističko-ugostiteljskih škola sutra od 9 časova, dok je za  sutra uveče od 18.30 časova planirano takmičenje  u pripremi najveće pljeskavice iz ruke. Da podsetim,  prošle godine  rekord je bila pljeskavica od 3.400 gr.

Pored degustacije najboljeg mesa sa roštilja, svim posetiocima ovog jedinstvenog dogadjaja, pruža se prilika da uživaju i u dobroj muzici. Do sada su već nastupali Zvonko Bogdan, Riblja Čorba, Van Gog, dok će večeras pevati Darko Filipović i Atomsko sklonište, u petak će goste zabavljati Tropiko bend, a u subotu Ivana Jordan i Pinkove zvezde.

Inače, prema rečima naše sagovornice ovaj festival je već odavno premašio nacionalne okvire, pa se  TO  grada Leskovca može pohvaliti  posetiocima kako iz regiona, iz Bugarske, Slovenije, Makedonije, koji stižu u velikom broju i u organizovanim turama, tako i gostima iz svih ostalih zemalja Evrope i sveta. Rekordna posećenost očekuje se za dane vikenda.

J. Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *