Vozili skoro 180km/h na putu Niš-Doljevac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u kontroli saobraćaja, u utorak su, kako saopštavaju iz policije, na putu Niš – Dolјevac, „presretačem“ zaustavili vozače automobila „pasat“ i „BMW“ koji su prekoračili brzinu za 119, odnosno 116 kilometara na čas.

Policija je zatekla četrdesetdevetogodišnjeg vozača „pasata“ koji je vozio 179 kilometara na čas i šezdesetšestogodišnjeg vozača „BMW“, koji je vozio 176 kilometara na čas na mestu gde je dozvolјena brzina 60 kilometara na čas.

U saopštenju nije precizirano o kojoj putnoj deonici se konkretno radi, ali, prema našim saznanjima, verovatno je u pitanju tzv. stari auto-put,  koji je u potpunosti rekonstruisan, te mnogi vozači, primetno je, zloupotrebljavaju odlične uslove za vožnju time što voze brzinom mnogo većom od dozvoljene.

Zbog prekršaja nasilnička vožnja, vozaču „pasata“ policija je odredila, dodaju nadležni, zadržavanje do 24 časa nakon čega će biti priveden u Prekršajni sud u Nišu.

Prekršajni sud je, zbog istog prekršaja, vozaču „BMW“ izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara i zaštitnu meru zabrane upravlјanja vozilom B kategorije u trajanju od devet meseci.

Apelujemo na vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja vozila, kao i sve ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju, piše u saopštenju policije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *