Za rad u polju tokom zabrane kretanja poljoprivrednicima potrebne posebne dozvole

Svi poljoprivredni proizvodjači koji zbog obaveza u polju imaju potrebu da za vreme zabrane kretanja borave van svojih domova moraju, kako saopštavaju iz Poljoprivredno-stručne službe iz Niša, imati posebno odobrenje za kretanje, koje se dobija od Uprave za zaštitu bilja.

Potrebno je, napominju, da se podnese zahtev za odobrenje kretanja na mejl agromere@registar-uzb.rs, odnosno na odgovarajući broj telefona, prema odseku odnosno okrugu za koji se traži dozvola za kretanje. Poljoprivrednici sa teritorije opštine Doljevac, koja pripada Nišavskom okrugu za dodatne informacije mogu se obratiti na telefon 064/ 88 18 486. Na isti telefonski broj za dozvolu se obraćaju i poljoprivrednici iz Topličkog okruga, navodi se u saopštenju.

U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja izdaje se samo za navedeni dan u periodu od 20 do 05 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *